BIST 10.922
DOLAR 32,19
EURO 34,98
ALTIN 2.501,28
HABER /  GÜNCEL

Karaman galibiyeti önemsemedi

Manisaspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, Galatasaray karşısında alnan galibiyetin önemli olmadığını söyledi.

Abone ol

Manisaspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, Galatasaray'a fazla pozisyon vermeden kazandıklarını ifade ederek, ''Taktik anlamda daha disiplinli oynadık ve galibiyeti hak ettik'' dedi.

Konyaspor maçındaki mağlubiyetin, Galatasaray maçı öncesi hem oyuna bakış açısını hem de konsantrasyonlarını değiştirdiğini anlatan Karaman, şöyle konuştu:

''Üç puan almak zorunda kaldığımız bir haftaydı. İlk 30 dakikada sadece koştuk. Şanslı bir golle ilk yarıda içeri girdik. Taktik anlamda, daha disiplinliydik ve sahaya iyi yayıldık. İkinci yarıya damga vurduk ve pozisyonlar yakaladık. İkinci yarı rakip risk aldı ve biz de basit oynadık. 2-0'ı bulduktan sonra sonucu korumaya gittik. Haklı galibiyet aldık, Dixon, Kalabane ve tüm takımı kutluyorum.''

Karaman, kalecilerinin ilk yarıda sakatlanmasının oyunda hamle güçlerini azalttığını, buna rağmen net pozisyon vermeyerek maçı kazandıklarını söyledi.

''Galatasaray, teknik direktör aradığında size teklif yapıldı mı?'' sorusu üzerine Karaman, ''Galatasaray taraftarının kızgın olduğu, rakiplerinin de puan kaybettiği bir haftada mağlup oldukları bir zamanda yorum yapmak, konuşmak bana düşmez'' dedi.

''Bu galibiyet benim için anlam taşımıyor'' diyen Karaman, ''Çok mücadele ediyoruz, ama topu çok çabuk kaybediyoruz. Topa hükmedemiyoruz. Çok eksiklerimiz var. Bunun için zamana ihtiyacımız var, bunu 3-5 haftada düzeltemeyiz'' diyerek sözlerini tamamladı.

Manisasporlu futbolcu Simpson, bir hafta boyunca maça çok iyi hazırlandıklarını belirterek, ''Bu maçta iyi savunma yapmak istedik. Hocamız Galatasaray'ı ancak kanatlardan vuracağımızı biliyordu. Kanatları kullanmaya çalıştık. Bu şekilde Galatasaray'ı yendik. İyi bir maç oldu bizim için'' ifadesini kullandı.

Murat Erdoğan, Galatasaray maçlarının özellikle Ali Sami Yen Stadı'nda zor geçtiğini belirterek, şunları kaydetti:

''Biz bunun bilincindeydik. Çok kontrollü oynadık. Rakibin çok özel oyuncuları var. Biraz açık verdiğinizde bunu değerlendirebiliyorlar. Burada istediğimizi aldık, kalemizde fazla da tehlike yaşamadık. Güzel bir maç oynadık ve net bir galibiyet elde ettik. Konyaspor mağlubiyetini burada telafi ettik.''

Galatasaray taraftarlarının sabırlı olması gerektiğini de ifade eden Murat Erdoğan, sarı-kırmızılı ekibin iyi futbolculara sahip olduğunu ve ileride başarılı olacağına inandığını sözlerine ekledi.

Promise Isaac, Lig TV'de canlı yayında yaptığı açıklamada, büyük maçlarda galibiyet aldıklarını belirterek, ''Galatasaray büyük bir takım. Dirençli olarak ve onlardan daha fazla savaşarak maçı kazandık. Penaltı pozisyonunda karşımdaki oyuncunun kontrolsüz geldiği gördüm, biraz daha hızlandım, bana değerek düşürdü. Hakem de penaltı verdi'' diye konuştu.

Aziza Makukula ise bu tarz büyük maçlarda gol atmanın her futbolcuyu sevindirdiğini vurgulayarak, ''Ama bundan da önemlisi bugün buradan üç puanla ayrılmaktı. Çok iyi çalıştık, hocamız da kendi taktiğine güveniyordu. Bugün disiplinli bir oyun ve hocamızın taktiğiyle galibiyet geldi'' dedi.

Mehmet Güven de Galatasaray'ın maça iyi başladığını, sonra oyunda dengeyi kurduklarını ifade ederek, ''Makukula'nın attığı golden sonra skoru korumaya çalıştık. Galatasaray çok pozisyon bulamadı. Bizim için güzel bir maç oldu'' şeklinde konuştu.