BIST 9.975
DOLAR 32,40
EURO 34,78
ALTIN 2.435,69
HABER /  POLİTİKA

Karakollara ihtiyacımız yok!

Çözüm sürecinde hükümetin tutumunu eleştiren BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, “Barış için karakol inşaatlarının durdurulması lazım. Karakola ihtiyacımız yok. Hükümet karakol yapacağına parlamento da yasa çıkarsın” dedi.

Abone ol

NESRİN YILMAZ/İNTERNETHABER-ANKARA- Kışanak, Demokratik siyasetin gerillası olduklarını da sözlerine ekledi.

Batman’da 2011 yılında AK Parti’den istifa eden Çıtanak ve Demir aileleri Barış ve Demokrasi Partisi(BDP)’ye katıldı.

Kozluk’un Bekirhan Beldesi’nde gerçekleşen rozet takma törenine BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, BDP Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Karabulut, Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, BDP Batman Milletvekli Ayla Akat Ata ve çok sayıda partili katıldı.

Çıtanak ve Demir ailelerine BDP rozeti takan Kışanak burada yaptığı konuşmada, Bu günlere gelene kadar zor günler geçirdiklerini, bedeller ödediklerini ama özgürlük yürüyüşünden vazgeçmediklerini söyledi.

SÜRECİNİN DEMOKRATİK ADIMLARA İHTİYACI VAR

Çözüm sürecinde hükümete büyük görevler ve sorumluluklar düştüğünü belirten Kışanak, “Barış için karakol inşaatlarının durdurulması lazım. Biz bu topraklarda bu coğrafyada özgürce yaşamak istiyoruz. Türkiye'nin, barışın çözüm sürecinin karakola ihtiyacı yok. Çözüm sürecinin demokratik adımlara ihtiyacı var. Hükümet karakol yapacağına parlamentoda yasa çıkarsın” dedi.

GERİLLA TARİHİ BİR YÜRÜYÜŞ BAŞLATTI

Konuşmasının devamında Kışanak şunları dedi: Barış için gerilla tarihi bir yürüyüş başlattı. Tarih bir karar aldı. Bu kararın arkasında büyük bir samimiyetle duruyor. Şimdi hükümetin kalıcı barış için, gerçek çözüm için Kürt halkının haklarını kabul etmesinin zamanıdır. Sizler buradasınız, bizler buradayız. Hep beraber şunu söylüyoruz. Bizler demokratik siyasetin gerillasıyız. Şimdiye kadar zulümlerin en büyüklerini yaşadık. Artık bu zulme son vermenin zamanı gelmiştir.”