BIST 10.094
DOLAR 32,38
EURO 34,75
ALTIN 2.409,52
HABER /  GÜNCEL

Lionel Messi 17 Eylül'de mahkemeye çıkıyor

Barcelona'nın yıldız oyuncusu Lionel Messi'nin İspanya'da vergi kaçırma suçlamasıyla 17 Eylül'de mahkemeye çıkmasına karar verildi.

Abone ol

Barcelona'nın yıldız oyuncusu Lionel Messi'nin İspanya'da vergi kaçırma suçlamasıyla 17 Eylül'de mahkemeye çıkmasına karar verildi.

Dört kez Dünyada Yılın Oyuncusu seçilen 25 yaşındaki Arjantinli futbolcu ve babası 4 milyon Euro'dan fazla vergi kaçırmakla suçlanıyor.

Messi ve babasının, ünlü oyuncunun imaj haklarının satışı için Belize ve Uruguay'daki şirketleri kullandıklarından şüpheleniliyor.

Messi'nin Barcelona'dan aldığı yıllık net maaş 16 milyon Euro.

Messi ayrıca dünya çapında milyonlarca dolarlık sponsorluk anlaşmaları da imzaladı.

Messi ve babası Jorge İspanyol devletinden üç kez vergi kaçırmakla suçlanıyor.

İspanyol EFE Haber Ajansı, Messi'nin suçlu bulunması durumunda altı yıl hapis ve ağır bir para cezasına çarptırılabileceğini belirtti.

Messi Facebook sayfasındaki iltetide suçlamalarla ilgili olarak, "Yasalara aykırı hiçbir şey yapamdık ve vergi sorumluluklarımızı hep yerine getirdik" dedi.

Messi, sahadaki başarıları sayesinde en çok kazanan ve kazandıran sporculardan biri haline geldi.

Yoksul bir aileden gelen ve çocukluğunda önemli bir hastalık atlatan Lionel Messi 13 yaşında Barcelona genç takımına katıldı. Sadece üç yıl sonra da A takımı forması giymeyi başardı.

Barcelona Başkanı Sandro Rossel, Messi'nin masumiyetinden emin olduğunu söyledi.

Ancak iddialar, diğer üst düzey futbolculara göre daha alçakgönüllü bir isim olarak görülen Messi'nin imajına büyük zarar verdi.