BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Karakol önünde keleşler konuştu

Şanlıurfa Ceylanpınar'da iki aile kapıştı ortalık savaş alınına döndü. Uzun namlulu silahların konuştuğu yer ise karakol önü..

Abone ol

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesindeki park etme kavgası kanlı bitti. Silahların kullanıldığı kavgada 2 kişi öldü, 2 kişi de yaralandı.

Ceylanpınar ilçesi Hastane Caddesi'nde Tanış ve Karacadağ ailelelerine mensup kişiler arasında araç park etme yüzünden tartışma çıktı.

Kavgaya karakol önünde devam ettiler

Kavgaya karışanlar gözaltına alınınca, yakınları Ceylanpınar İlçe Polis Merkezi Amirliği önüne geldi. Aileler arasındaki kavga burada da devam edince silahlar konuştu. İlçe polis merkezi amirliği önündeki kavgada Nezir Bektaş ve Mehmet Timur, silahla vurularak öldürülürken, Nasir Bektaş yaralandı. Kavgada Nusret Taniş de bıçakla yaralandı. Cinayeti işlediği belirtilen Hikmet T. ile 2 kişi gözaltına alındı.

Aşiret mensupları gazetecilere saldırdı

2 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı olaylara polis müdahale etti. Kavgayı duyup olay yerine gelen tarafların yakınlarının yeniden kavga etme ihtimaline karşı da ek güvenlik güçleri bölgeye sevk edildi. Çevrede çekim yapan gazetecilere, aşiret mensupları taş ve şişelerle saldırdı. Karakola sığınan gazeteciler, emniyet içinde mahsur kaldı. Emniyet önünde gerilim devam ediyor. Tepkiler sebebiyle, emniyet binasından çıkan polis araçları, kapıları açarak zanlıların araçlarında bulunmadığını göstermek zorunda kaldı. Zanlılara ait olduğu belirtilen 2 araç da ölenlerin yakınları tarafından tahrip edildi.

Uzun namlulu silahlar kullanıldı

Uzun namlulu silahların da kullanıldığı kavgada, Mehmet Timur ve Nasih Bektaş isimli iki kişi yaşamı yitirdi, yaralanan Nasır Bektaş ise yaralandı. Bektaş ise Ceylanpınar'daki ilk müdahalenin ardından Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.

Yeni bir kavga ihtimaline karşı polis ve jandarma ekiplerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı ilçede, ölenlerin yakınları zaman zaman karşı tarafın ev, iş yeri ve araçlarına saldırmaya çalıştı. Olaylarda 2 araç, bazı ev ve iş yerlerinin zarar gördüğü belirtildi.

Polis uyarı ateşi açtı

Şanlıurfa'dan da takviye ekiplerin gönderildiği ilçede, güvenlik güçleri kalabalığı dağıtmak için göz yaşartıcı gaz kullanarak, havaya uyarı ateşi açtı. Silahlı kavgayla ilgili 5 kişinin gözaltına alındığı, soruşturmanın sürdürüldüğü kaydedildi. Gönüllü köy koruculuğu yaptığı belirtilen Tanış ve Karacadağ aileleleri arasında daha önce de husumet olduğu belirtiliyor.

Ortalık savaş alına döndü

[PAGE] [PAGE] [PAGE]