BIST 10.507
DOLAR 32,29
EURO 35,05
ALTIN 2.475,42
HABER /  POLİTİKA

Kılıçdaroğlundan Arınça öneri

Kılıçdaroğlu, "Akman'ı istifa ettiremiyorsa Arınç kendisi istifa etmeli" dedi..

Abone ol



ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA- CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a, "İstifasını istediğin RTÜK Başkanı Zahid Akman'ı istifa ettiremiyorsan, sen istifa et" diye seslendi.

Parlamento Muhabirleri Derneğini ziyaret eden ve habercilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu,Başbakan Yardıcısı Bülent Arınç'ın RTÜK Başkanı ile arasında yaşanan 'istifa' tartışmasına ilişkin bir soruya karşılık şunları söyledi:

"Zahid Akman'ın istifa etmesi gerektiğini daha önce TBMM Başkanı kibar bir dille söylemişti. Ardından Sayın Bülent Arınç'ın da istifa istediği açıklandı. Sayın Bülent Arınç'ın yolsuzluklar konusundaki duyarlılığını biliyoruz. Eğer bir bakan kendisine bağlı bir kurumun başındaki bir bürokratın istifasını istiyor ve o bürokrat da , 'benim arkamda başbakan var' diyorsa ve istifa etmiyorsa; o zaman o bakanın istifa etmesi gerek. Bu olay artık Bakan ile bürokrat arasındaki bir konu olmaktan çıkmış ve Bakan ile Başbakan arasındaki bir konu haline gelmiştir. Sayın Arınç, dürüstlük sıfatını sürdürmek istiyorsa, ve bu bürokrata sözünü geçigremiyorsa, gidip başbakana, 'Ben istifa bekliyorum ama siz arkasındaysanız, ben istifa ediyorum'demeli. Eğer bunu yapmazsa, o zaman 'iyi polis kötü polis oyunu' oynanıyor diye düşüneceğiz ve samimi olmadıklarına inanacağız" dedi.