BIST 10.557
DOLAR 32,18
EURO 35,12
ALTIN 2.427,59
HABER /  GÜNCEL

Karakış bu kez Ankarayı vurdu

Ankara'da yılın ilk karı yağdı. Kısa süreli yağış, yolları buz pistine çevirdi. Protokol yolu bile kapandı.

Abone ol

İNTERNETHABER
ANKARA-
Yılın ilk karı başkent cadde ve sokaklarını kilitledi. Akşam 21.00 civarında başlayan ve bütün gece süren kar, ana caddeleri ve sokakları kapladı. Belediye ekipleri yetişemeyince Ankaralılar zor anlar yaşadı.

Ankara yılın en yoğun karını yaşıyor. Dün akşam saatlerinde başlayan kar kısa bir süre durdu ancak hemen ardından yeniden ve daha etkili bir şekilde başladı. Yağışbütün gece sürdü. Sabah saatlerinde bütün yollar karla kaplandı. 24 saat nöbette olan belediye ekipleri yağan karı temizlemekte zorlandı. Kentin ana caddeleri ve kaldırımları sabah saatlerinde hala kar altındaydı. Bu durum yoğun trafik yaşanmasına neden oldu. Kara hazırlıksız çıkan araçlarda trafiğin kilitlenmesine neden oldu.

Protokol yolu olarak bilinen Cinnah Caddesi, Çankaya'ya çıkan yollar, Oran gibi yüksek rakımlı bölgelerde yollara tuz atıldı, ancak yoğun kar karşısında etkisi olmadı. 

Yoğun kar nedeniyle sabah işe gitmekte olan vatandaşlar büyük zorluklar yaşadı. Özellikle eğimli bölgelerde yavaş ilerleyen trafik nedeniyle pek çok insan geç saatlerde iş yerlerine ulaşabildi. Bir çok Ankaralı özel aracını kullanmadı ancak buna rağmen, çok sayıda hasarlı kaza meydana geldi. Belediye ekipleri yolları açmakta yetersiz kaldığı için ana arterler bile tıkandı.

Bir yandan yollar temizlenmeye çalışılırken diğer yandan kar yağışı sürüyor. Meteoroloji uzmanları karın devam edeceğini açıkladı. Kar yağışı -10 derecelere ulaşan ısının 6 derece kadar artmasını sağladı. Hava yumuşamasına karşın, yağış Ankara'yı teslim aldı.

BELEDİYELERİN ÖNLEMLERİ
Başkent’te ana arterler ve bulvarlar üzerinde çalışmaların yoğun olarak sürdürüldüğünü belirten Fen İşleri Daire Başkanlığı yetkilileri, vatandaşın mağdur olmaması için otobüs ring yolları ile dolmuş güzergahlarında çalışmalara öncelik verildiğini söylediler.

Çalışmaların en çok ana bulvarlar ile Protokol Yolu, Atatürk Bulvarı, Turan Güneş Bulvarı, Çetin Emeç gibi merkezi yerlerle İncek Bulvarı, Havaalanı Yolu, Eskişehir Yolu üzerinde yoğunlaştığını belirten yetkililer, öncelikle ana caddeleri kardan temizlemek için uğraş verdiklerini anlattılar.


Karın dün geceden beri yağması nedeniyle bazı yerlerde sıkıntı yaşandığını belirten yetkililer, temizlenen yollara karın tekrar yağması nedeniyle çalışmaların uzadığını ifade ettiler. Yetkililer, kaldırımlarında temizlenmesi çalışmalarının da devam ettiğini belirttiler.


KAR TEMİZLEME ARAÇLARI

Karla mücadele ve kar yağışı ile birlikte meydana gelecek buzlanmaya karşı her türlü tedbiri aldıklarını belirten Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı yetkilileri, 62 adet özel donanımlı kar küreme aracı (Unimog), 27 adet greyder, 20 adet kamyon, 31 adet loder, 30 adet kürekli ekip ve 900 işçi ile 24 saat süreyle 3 vardiya halinde karla mücadele yapıldığını söylediler.

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde başka birimlerden de araç ve işçi takviyesi yaptıklarını anlatan yetkililer, vatandaşların mağdur olmaması için çalışmaların hızla sürdürüldüğünü anlattılar.


FIRINLANMIŞ TUZ KULLANILIYOR
Büyükşehir Belediyesi olarak130 tonluk 1 adet tuz silosu ve 1 adet tuz solüsyonu hazırlama tesisine sahip olduklarını belirten yetkililer, alüminyum silikat katkılı fırınlanmış tuz kullandıklarını belirttiler.

Metropol ilçelerin yanı sıra Büyükşehir Belediyesi sınırlarına dahil olan ilçe ve beldelerde de karla mücadele çalışmalarının yapıldığını anlatan yetkililer, Başkent’te ulaşımın kış koşullarından etkilenmemesi için çalışmaların sürdürüldüğünü belirttiler.