BIST 10.739
DOLAR 32,26
EURO 34,93
ALTIN 2.428,55
HABER /  POLİTİKA

Karakaşın gayrimeşru çocuğu

Ercan Karakaş 13 yıl sonra büyük bir şok yaşadı. CHP'li siyasetçinin gayrimeşru ilişkiden bir çocuğu olduğu ortaya çıktı.

Abone ol

Yarım asırlık eşi Çiler Karakaş'tan boşandıktan sonra sanatçı Müjde Ar ile evlenen politikacı Ercan Karakaş'ın gayrimeşru bir çocuğunun olduğu ortaya çıktı. CHP'li siyasetçinin 90'lı yılların başında tanışıp ilişkiye girdiği T.K. adlı kadın, 13 yıl sonra ünlü siyasetçiye babalık davası açtı ve kazandı.

KARAKAŞ'A BABALIK DAVASI

Karakaş'ın "özel"ini "deşifre" eden süreç, Ankara'da yaşayan T.K. adlı kadının ünlü siyasetçiyi savcılığa şikayet etmesiyle başladı. T.K., Ankara Cumhuriyet Savcılığı'na yaptığı suç duyurusunda, şüpheli Karakaş'ın aile hukukundan doğan yükümlülüklerini yerine getirmeyerek, müşterek çocukları ile ilgilenmediğini iddia etti.

1-2 KEZ BİRLİKTE OLDUK

Ankara Savcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında ifadesine başvurulan Karakaş, hakkındaki suçlamaları reddetti. T.K. ile 1990'lı yılların başında tanıştığını belirten Karakaş, şikayetçi ile 1-2 kez birlikte olduklarını ve bir daha da görüşmediklerini ileri sürdü.

ÇOCUĞU OLDUĞUNU 13 YIL SONRA ÖĞRENDİ... Diğer sayfada!

[PAGE]

T.K.'nın bu tarihten 13 yıl sonra kendisine açtığı "babalık" davasıyla bir çocuklarının olduğunu öğrendiğini iddia eden Karakaş, Ankara Asliye Hukuk Mahkemesi'nin verdiği kararla çocuğun nüfusuna kaydedildiğini ifade etti. Karakaş, mahkeme kararı uyarınca, çocuğuna her ay 500 TL nafaka ödediğini ve okul masraflarını karşıladığını savundu.

KARAKAŞ'A SMS'LE TACİZ

Yakın bir zamanda Sarıyer'deki evine gelen ve kendisini "eski eşiyim" diye tanıtan T.K.'nın tacizlerine maruz kaldığını ileri süren Karakaş, "Ayrıca, SMS ve elektronik posta yollayarak rahatsızlık vermektedir" iddiasında bulundu. Eylemlerine son vermesi için avukatı aracılığıyla T.K.'ya bir tebligat yolladığını belirten Karakaş, "Tebligatta, kendisiyle görüşmek istemediğimi, bu eylemlerine devam etmesi halinde, kişilerin huzur ve sükununu bozduğu gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulunacağımı yazdım" dedi. Tebligatı yollarken suç işleme kastı bulunmadığını belirten Karakaş, çocuğuna karşı tüm yükümlülüklerini yerine getirdiğini savundu. Karakaş, kendisine yapılan uzlaşma teklifini ise kabul etmedi. Soruşturma sonunda Karakaş hakkında kamu davası açılıp açılmayacağı belli olacak.