BIST 10.002
DOLAR 32,38
EURO 34,69
ALTIN 2.430,28
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Karadeniz'in ilk özel üniversitesi

Karadeniz'in gözde şehirlerinden Samsun Canik Başarı Üniversitesi'nin açılmasıyla ikinci üniversitesine kavuştu.

Abone ol

Samsun ikinci üniversitesine kavuştu. Canik Başarı Üniversitesi'nin tanıtım programına Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir de katıldı.

Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, ''Samsun Türkiye'nin gerçek anlamda gelişmesinde çok ciddi katkı sağlayan bir merkez'' dedi.

Bakan Demir, Başarı ve Tanrıverdi Vakıfları tarafından Canik ilçesinde temeli 18 Nisanda atılması planlanan Canik Başarı Üniversitesinin tanıtım programına katıldı.

Canik Başarı Üniversitesinin kısa tanıtım filmi ile başlayan programda, Başarı Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve Tanrıverdi Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Hamdi Giritli, üniversitenin kuruluş sürecini anlattı.

Bir hayalle yola çıktıklarını ve istedikleri desteği bulduklarını ifade eden Giritli, üniversitenin Samsun'a kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Temelini 18 Nisanda atmayı planladıkları Canik Başarı Üniversitesinin 2011-2012 yılında eğitim öğretime başlaması için çalışmaların yapıldığını ifade eden Giritli, ''Özgür düşünceye, demokratik düşünceye sahip, Atatürk ilke ve inkılaplarına inanan gerekli donanıma sahip nesilleri bu ülke için yetiştirmek istiyoruz''' dedi.

Canik Başarı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Yunus Bekdemir de üniversitede açılacak fakülte ve bölümler hakkında bilgi verdi.

BAKAN DEMİR "CANİK BAŞARI ÜNİVERSİTESİ BİR BAŞARI ÖYKÜSÜ"

Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Türkiye'nin 2002 yılından sonra çok ciddi bir gelişim ve değişim yaşadığını ifade etti.

Özellikle eğitim alanında önemli adımların atıldığını belirten Bakan Demir, iktidarları döneminde eğitime ciddi bütçeler ayrıldığını, öğrencilere kitaplarının ücretsiz verildiğini, teknolojik gelişmelerin en ücra noktalara kadar taşındığını kaydetti.

Bir ülkenin gelişmesinde insan unsurunun çok önemli olduğunu ve bu unsurun iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Demir, bunun için eğitimin önemine işaret etti.

Samsun'un ikinci üniversiteye kavuşuyor olmasından duydukları mutluluğu ifade eden Bakan Demir, Samsun'un Karadeniz Bölgesi'ndeki tek büyükşehir olduğuna işaret ederek, şöyle dedi:

''Samsun Türkiye'nin de gerçek anlamda gelişmesinde çok ciddi katkı sağlayan bir merkez, ayrıca dünyaya da taşıyacak olan önemli merkezlerden bir tanesi. Tarımsal üretimde, sağlıkta, ulaşım bunu ifade edebiliriz ama en çok en çok ifade edecek olduğumuz alan yüksek öğretim, araştırma, teknoloji ve bilimdir. Neslimiz için, medeniyetimiz için, ülkemiz için ve dünya insanlığı için ne kadar güzel işler yaparsak o kadar insanlık değerimiz yükselmiş olur. Aslında tek gerçek budur.''

Canik Başarı Üniversitesinin bir başarı öyküsü olduğunu belirten Demir, emeği geçenlere teşekkür etti.