BIST 10.209
DOLAR 32,42
EURO 34,77
ALTIN 2.403,32
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Sokaktan geldiler, meslek öğrendiler!

Sokakta yaşayan çocuklar için örnek proje. Bakırköy Kaymakamlığı ve İŞKUR el ele verdi...

Abone ol

Bakırköy Kaymakamlığı ve İşkur İstanbul İl Müdürlüğü birlikte yaptığı proje kapsamında bir dönem sokakta kalmış 15 gence elektrik tesisatçılığı kursu verdi. 

Üçyüz saat süren kursu tamamlayıp sertifikasına alan gençlere Kaymakam Dursun Ali Şahin, iş bulma sözü verdi.

İl Sosyal Hizmetler Müdürü Önal İnaltekin, İŞKUR İstanbul İl Müdürü Muammer Çoşkun ve Bakırköy Kaymakamı Dursun Ali Şahin’in birlikte imzaladığı protokolle Bakıma Muhtaç Gençlere İş Bulma ve Hayata Bağlama projesi başarıyla sonuçlandı.

Proje kapsamında Bakırköy'de Umut Çocukları Derneği barınağında kalan 15 genç, Zeytinburnu Endüstri Meslek Lisesi’nde elektrik tesisatçılığı konusunda eğitim gördü. Teorik ve pratik derslerin verildiği 300 saatlik kursu tamamlayıp sınavdan başarıyla geçen gençler yeni bir meslek edinmenin heyecanını yaşıyor. Kursu başarıyla tamamlayan gençlerden  26 yaşındaki Ceyhun Tanyayla bir elektrik bir firmasında sigortalı olarak işe başladı. İlk defa sigortalı bir işe başlayacağı için çok mutlu olduğunu belirterek, "Benim için yeni bir hayat başlıyor, Başta Kaymakam bey olmak üzere bu kursu düzenleyenlere çok teşekkür ederim" diye konuştu.

KAYMAKAMDAN İŞ SÖZÜ
Kurs kapsamında gençlere, insan ilişkileri, mesleki rehabilitasyon ve mesleki teknik kurs vermeyi hedeflediklerini belirten Bakırköy Kaymakamı Dursun Ali Şahin, kursu tamamlayıp sertifika alan gençlere iş bulma söze verdi.  Sokakta kalan gençlerin hayata bağlanması için örnek bir proje olduğunu vurgulayan Şahin, “Dışlayarak, ceza vererek değil bu tarz örnek projelerle gençlerimizi sosyal hayata kazandırabiliriz.” dedi.
İŞKUR'un  Ücretsiz Meslek Eğitim Kursları (ÖZİMEK)  kapsamında finansmanını karşıladığı projenin toplam maliyetinin ise 25 bin TL olduğu belirtildi.  Yaklaşık üç aydır devam eden kurs süresince gençlere günlük 15 TL cep harçlığı verildi. Ayrıca Bakırköy Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı da kursiyerlere, elektrik tesisatı için gerekli olan araç gereçlerin bulunduğu takım çantası aldı.