BIST 10.083
DOLAR 32,46
EURO 34,78
ALTIN 2.428,13
HABER /  SPOR

Kara Kartallar galibiyeti unuttu

Kasımpaşa'ya yenilerek grubundan çıkma şansını zora sokan Beşiktaş, taraftarlarına uzun süredir galibiyet sevinci yaşatamıyor.

Abone ol

Ziraat Türkiye Kupası'nda Kasımpaşa'ya yenilerek grubundan çıkma şansını zora sokan Beşiktaş, taraftarlarına uzun süredir galibiyet sevinci yaşatamıyor.
Siyah-beyazlılar, Turkcell Süper Lig'de 29 Kasım 2009'da deplasmanda Sivasspor'u 1-0 yendikten sonra bugüne dek resmi ve özel maçlarda galibiyete hasret kaldı.

Tam 44 gündür taraftarına galibiyet sevinci yaşatamayan "Kara Kartallar", 6'sı resmi, oynadığı son 8 maçta da galip gelemedi.

Siyah-beyazlılar, bu 8 karşılaşmanın 4'ünü kaybederken, 4'ünde ise berabere kaldı. 2 özel maçını berabere tamamlayan Beşiktaş, 4 mağlubiyetini de oynadığı resmi maçlarda aldı.

LİDERİN 1 PUAN GERİSİNDEYDİ

Ligin 14. haftasındaki Sivasspor galibiyeti sonrası 30 puanla lider Fenerbahçe'nin 1 puan gerisinde ikinci sırada yer alan Beşiktaş, son 3 haftadaki puan kayıpları ile ilk yarıyı liderin 5 puan gerisinde, ancak 5. sırada tamamlayabildi.

Avrupa kupalarına devam etme şansını bu dönemde kaybeden Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası'nda bir üst tura çıkma şansını da yine düşüş yaşadığı dönemde zora soktu.

SAVUNMA VE KALE DE DÜŞTÜ

Bu sezon savunması ile dikkat çeken ve ligin ilk yarının en az gol yiyen ekibi olan, ayrıca bu kategoride Avrupa'nın da zirvesine çıkan siyah-beyazlılar, Sivasspor galibiyetinin ardından bu özelliklerini de sürdüremedi.

Sivasspor maçına kadar ligde sadece 6 gol yiyen Beşiktaş, düşüş yaşadığı dönemde oynadığı resmi ve özel 8 karşılaşmada kalesinde 15 gol görüp, rakip fileleri 10 kez havalandırdı.

4 MAĞLUBİYETİN 3'Ü İSTANBUL'DA

Beşiktaş, düşüş yaşadığı dönemde elde ettiği 4 mağlubiyetin 3'ünü İstanbul'da aldı.

BJK İnönü Stadı'nda CSKA Moskova, Bursaspor ve son olarak da Kasımpaşa'ya mağlup olan siyah-beyazlılar, diğer yenilgisini ise Manisa'da yaşadı.