BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,77
ALTIN 2.433,54
HABER /  POLİTİKA

Baykaldan Başbuğa istifa çağrısı

CHP lideri Kozmik odada yapılan araştırmaların fırsat yakalamak için olduğunu söyledi ve Başbuğ'a istifa yolunu gösterdi.

Abone ol

CHP Lideri Deniz Baykal dün Meclis'teki grup toplantısında Genelkurmay Başkanı Başbuğ'a "istifa yolunu" gösterdi. Kozmik odada yapılan aramaların durması gerektiğini söyleyen Baykal "Brezilya'da silahlı kuvvetlere yönelik bir soruşturma girişimi olmuş, komutanlar 'derhal istifa ediyoruz' demişler. Onun üzerine soruşturma konusu da askıya alınmış" dedi.

SUİKAST İDDİASI FIRSAT YARATMAK İÇİN Mİ?

Baykal şöyle konuştu:

''Haftalardır kozmik odada soruşturma devam ediyor. Türkiye'de gerçeklerin peşinde miyiz, yoksa kendi amacınıza uygun şeyleri 'gerçek' diye kabul ettirebilmek için belgeler üretip, iddialar, iftiralar, suikast tehditleri ortaya atıp, ülkeyi karıştırmaya mı çalışıyorsunuz? Suikast iddiasıyla gözaltına alınan 8 kişi tahliye edildi, ama orada soruşturma devam ediyor. Acaba bu suikast iddiası bir gerçeği değil de bir fırsatı elde etmek için bilinçli olarak mı ortaya atıldı? Bu sorular sorulması gereken sorulardır.

TSK RAHATSIZ OLMAYABİLİR AMA TÜRK MİLLETİ RENCİDE OLUYOR

Suikast iddiası bir tarafa bırakıldı, TSK'nın yüreğine yönelik bir soruşturma haftalardır sürdürülüyor. Bu soruşturmanın altında bir itham var. İthamın hedefi falan kişi, filan kişi olmaktan çıkmıştır. İthamın ve şüphenin hedefi, kurum haline gelmeye başlamıştır. Bu şüpheye muhatap olanlar bunu rahatlıkla karşılayabilirler, ama bilinmelidir ki Türk milleti, haftalardır TSK'ya yönelik bu ithamın sürdürülüyor olmasından rencide olmaktadır.

BREZİLYA'DA KOMUTANLAR İSTİFA ETTİ

Brezilya'da silahlı kuvvetlere yönelik bir soruşturma girişimi olmuş, komutanlar 'derhal istifa ediyoruz' demişler. Onun üzerine soruşturma konusu da askıya alınmış. Bu işlerin bir önemi ve sonucu var. Sonucu, kim olursan ol, sen şahsen ödüyor değilsin, bedeli kurum ödüyor, Türkiye ödüyor.''