BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Kara Kartal'a Orduspor darbesi

Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında Beşiktaş Orduspor ile karşlaştı..

Abone ol

Beşiktaş'ın kara günleri devam ediyor.. Haftalardır ligde yüzü gülmeyen siyah beyazlı ekipoldukça sıkıntı çektiği maçta Hector Cuper'in Orduspor'undan 1 puan alabildi...

KARA KARTAL 1-1 ERİYOR
MAÇTAN KARELER İÇİN TIKLAYIN...

Spor Toto Süper Lig'de 30. hafta maçında Beşiktaş deplasmanda Orduspor ile karşı karşıya geldi. Siyah beyazlı takım etkisiz gözüktüğü karşılaşmada rakip kaleye 71. dakikada gönderdiği ilk şutta golü bulurken rakiplerinin play-off için puan savaşına girdiği dönemde bir kayıp daha yaşadı.

Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında Beşiktaş, deplasmanda Orduspor'a konuk oldu.19 Eylül Stadı'nda oynanan karşılaşma karşılıklı atılan gollerle 1-1 sona erdi. Rakiplerinin play-off öncesinde puan savaşı içine girdiği dönemde siyah beyazlılar puan kaybına devam etti.

Mücadelede Beşiktaş'ın golünü 71. dakikada Edu kaydederken Orduspor'un tek golü ise 45. dakikada Stancu'dan geldi. Temposuz geçen iki yarıda Beşiktaş'ın rakip kaleye gönderdiği tek şut golle sonuçlanırken bu maçın ardından siyah beyazlıların galibiyet hasreti üç haftaya çıkmış oldu.Bu sonucun ardından Beşiktaş puanını 50'ye çıkarırken Orduspor 39 puana yükseldi.

QUARESMA VE SIVOK YOK

Orduspor deplasmanına eksik giden Beşiktaş'ta Atletico Madrid maçından farklı olarak 3 oyuncu sahada kaldı.

Hafta içinde kadro dışı kaldığı haberleri yayılan Quaresma'nın yanı sıra hafif sakatlıkları bulunan Sivok ve Madrid'deki maçta oynayamayan Almeida forma giyemedi. Bu oyuncuların yerine forvette yine Mustafa Pektemek'e forma veren Carvalhal, İ. Toraman'ın yerine Ekrem'i, Quaresma'nın yerine ise Holosko'yu ve Sivok'un yerine de Sidnei'ye görev verdi.

TEMPOSUZ BAŞLADI

Beşitkaş'ın Orduspor ile deplasmanda karşı karşıya geldiği mücadele temposuz başladı.

İki takımın da karşılıklı atak girişimleriyle geçen ilk yarım saat orta alan mücadelesi şeklinde geçti. Quaresma'nın yokluğunda Holosko ve Simao ile kanat akınları geliştirmek isteyen Beşiktaş, olgun ve organiza atak geliştirmekte zorlandı. Mustafa Pektemek'in hücum bölgesinde yalnız kaldığı dikkatlerden kaçmazken savunmada da pozisyon vermemesine rağmen tehlikeli pozisyonlar yaşadı.

Orduspor takımı ise Gosso'nun önderliğinde Beşiktaş ataklarını başarıyla püskürtürken iki önemli gol pozisyonları yakalamaya çalıştı.

RÜŞTÜ'NÜN BÜYÜK HATASI...

[PAGE] 

Karşılaşmada temposuz geçen ilk yarım saatin ardından Beşiktaş takımı fazla pas hatası yapmaya başladı. Hücuma çıkmakta zorlandığı gözlenen siyah beyazlı takım, kaleci Rüştü'nün hatasıyla ilk yarının son dakikalarında golü kalesinde gördü.

45. dakikada Culio, sol kanattan ceza sahasına toğu gönderdi. Rüştü topa çıktı ancak ondan önce kafayı vuran isim Hakan oldu. Hakan'dan gelen topa hareketlenen Stancu, boş kaleye topu gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi.

Kalan saniyelerde gol olmayınca mücadelenin ilk yarısı 1-0'lık Orduspor üstünlüğü ile sona erdi.

GOL UMUDU EDU OYUNDA

İkinci yarıya oyuncu değişikliğiyle başlayan Beşiktaş'ta Holosko yerini Edu'ya bıraktı.

Brezilyalı oyuncunun oyuna girişinin ardından siyah-beyazlı ekip, istediği gol pozisyonlarını üretemese de rakip yarı alana daha fazla geçmeye başladı. Simao'nun da oyuna daha fazla katkı yaptığı gözle görülür şekilde belli oldu.Orduspor takımı ise savunma disiplinini bir an olsun elden bırakmadı.

KARTAL'IN İLK ŞUTU GOL OLDU! AMA NE ŞUT...

İkinci yarıda tempoyu arttıran Beşiktaş takımı, organize hücum edememesine rağmen aradığı golü oyuna sonradan giren Brezilyalı oyuncuyla buldu.71. dakikada Veli'den pası alan Edu, kaleye yaklaşık 25 metreden sol ayağı ile şutunu çekti. Kaleci Fornezzi'yi geçen top üst direğin içine çarparak filelerle buluştu.Bu golün ardından Beşiktaş rakip kaleye olan ataklarını da arttırdı.

SON DAKİKALAR GOL GETİRMEDİ

[PAGE]

Golü bulduktan sonra daha cesur şekilde hücum etmeye başlayan Beşiktaş, duran toplarla gol aradı. Fernandes'in de hücuma katılmasıyla kendi yarı sahasında boşluklar veren siyah beyazlılar, maçın son dakikalarında tehlikeli anlar yaşadı.

Maçın kalan dakikalarında başka gol olmayınca mücadele 1-1'lik eşitlikle sona erdi. 
 
-NOTLAR- 
Spor Toto Süper Lig'de Orduspor ile Beşiktaş yaklaşık 27 yıl sonra Ordu'da karşılaşırken, ev sahibi takım taraftarları maça büyük ilgi gösterdi. 25 ila 150 lira arasında satışa sunulan biletlerin tamamı tükendi. Siyah-beyazlı takımın taraftarları ise kendilerine ayrılan bölümü doldurdu.

Orduspor Kulübü tarafından kadın ve çocuk taraftarlara ayrılan 500 biletin de tamamı tükendi.

Karşılaşma nedeniyle Ordu kent merkezinde polisler yoğun güvenlik önlemleri aldı. Statta ise 600 polis memuru ile 300 özel güvenlik görevlisi görev yaptı.

Orduspor, Beşiktaş ile 20'nci müsabakasına çıktı. Geride kalan 19 maçta Beşiktaş;ın rakibine karşı üstünlüğü bulunuyor. Yapılan karşılaşmaların 11'ini kazanan siyah-beyazlı takım, 6 kez de sahadan mağlup ayrıldı. Taraflar 2 kez ise eşitliği bozamadı.

Yaklaşık 27 senenin ardından sahasında Beşiktaş;ı ağırlayan mor-beyazlı ekip, rakibiyle daha önce Ordu;da oynadığı 8 lig maçının 5;ini kazanırken, 2 kez ise sahadan mağlup ayrıldı. İki takım arasında 27 Ağustos 1978 tarihinde Orduspor;un cezası nedeniyle Ankara 19 Mayıs Stadı;nda yapılan maçı ise Beşiktaş 1-0 kazandı.

Ligin ilk yarısında Beşiktaş;ın cezası nedeniyle Antalya;da oynanan maçı da siyah-beyazlı takım 2-1 kazandı. Bu iki takım arasında oynanan 19 karşılaşmada Beşiktaş 28 gol atarken, Orduspor'un ise 16 golle cevap verdi. 


MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR DİĞER SAYFADA

[PAGE]
Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında Orduspor, sahasında Beşiktaş ile karşı karşıya geldi. Maçın 1-1 beraberlikle tamamlandı. 


11. dakikada sağ köşeden paslaşılarak kullanılan korner sonrası ceza sahasına yapılan ortayı savunma karşıladı. Ceza sahası dışında Selçuk'un topun gelişine yaptığı sert vuruş Rüştü'den döndü.

24. dakikada Culio'nun ceza sahası sağ çaprazına gönderdiği pasla buluşan Javito'nun vuruşu isabetli olmadı. 

27. dakikada Fernandes'in caza sahası dışı sol çaprazından kullandığı frikik vuruşunda barajı geçen top az farkla yandan auta çıktı. 

31. dakikada Ekrem'in ceza sahası içinde hatalı pası sonucu topu alan Culio'nun vuruşunu kaleci Rüştü çıkardı. 

33. dakikada sol çaprazdan kazanılan frikikte Stancu'nun uzak köşeye yaptığı vuruş Rüştü'de kaldı. 

45. dakikada sol kanattan Culio'nun ortasında kalesini terk eden Rüştü'den önce Garcia topu arkaya aşırdı, Stancu kafayla topu boş kaleye yolladı. 1-0 


62. dakikada Stancu'nun pasında Javito'nun vuruşunda, top yandan auta gitti. 

71. dakikada Beşiktaş bebarberliği yakaladı. Fernandes'in pasında ceza sahası dışında topla buluşan Edu, yaklaşık 30 metreden mükemmel bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-1 

78. dakikada Culio'nun soldan ortaladığı topa arka direkte Murat vurdu. Meşin yuvarlak auta gitti. 

87. dakikada Murat'ın sol taraftan ceza sahasına ortaladığı topu, Stancu'dan önce araya giren defans uzaklaştırdı. 

90. dakikada Fernandes'in ara pasında ceza sahası içinde topla buluşan Edu, sert vurdu. Topu kaleci Fornezzi bloke etti. 

90+1. dakikada Aurelıo'nun ceza sahası dışından vuruşunda top yandan auta gitti. 

Karşılaşma 1-1 berabere tamamlandı.

Hakemler: Mustafa Kamil Abitoğlu xx, Mehmet Cem Hanoğlu xx, Asım Yusuf Öz xx 

Orduspor: Fornezzi xx, Ali xx, Yalçın xx, Sedat xx, Garcia xx, Javito xx, Hakan xx, Gosso xx, Selçuk xx, Culio xx, Stancu xxx 

Beşiktaş: Rüştü xx, Ekrem x, Sidnei x, Egemen xx, İsmail xx, Simao x, Fernandes xx, Ernst x, Veli x, Holosko x, Mustafa x 

Gol: Dk. 45 Stancu, Dk. 71 Edu