BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,87
ALTIN 2.425,89
HABER /  GÜNCEL

Kar topu oynarken öldürülen gazeteci Nuh Köklü'ye anma

İstanbul Kadıköy'de arkadaşlarıyla kar topu oynadığı sırada, bir kar topunun dükkanına isabet etmesine öfkelenen bir esnaf tarafından bıçaklanarak öldürülen gazeteci Nuh Köklü için öldüğü yerde bir anma ve uğurlama töreni düzenlendi.

Abone ol

İstanbul Kadıköy'de Salı gecesi arkadaşlarıyla kar topu oynarken, bir esnafın bıçaklı saldırısı sonucu yaşamını yitiren gazeteci-yazar Nuh Köklü için bu akşam öldüğü yerde yapılan anma ve uğurlama törenine yüzlerce kişi katıldı.

Gezi sürecinden sonra oluşan mahalle dayanışmaları ile sendikalar ve siyasi partilerden, arkadaş ve yakınlarına yüzlerce kişinin katıldığı anma sırasında ambulansla mahallesine getirilen Köklü'nün cenazesi, defnedilmek üzere Ankara'ya uğurlandı.

Olaydan sonra bir açıklama yapan Yeldeğirmeni Dayanışması'na göre Köklü bir grup arkadaşıyla 'İç Güvenlik Paketi' olarak bilinen düzenlemelere karşı yaptıkları nöbetten dönerken saldırıya uğradı.

Açıklamada Nuh Köklü'nün bir grup arkadaşıyla kartopu oynarken, camına kartopu gelmesine sinirlenen bir esnafın önce sopayla sonra bıçakla yaptığı saldırı sırasında göğsünden aldığı bıçak yaralarıyla öldüğü kaydedildi.

'Ne olur rüya olsun'

Yeldeğirmeni Dayanışması'nın açıklamasında şu satırlar yer aldı:

"Akşam saatlerinde, Yel değirmeni Dayanışması'ndan 10-15 kişilik bir arkadaş grubu olarak kar topu oynamaya çıktı. Karakolhane Caddesi sokaklarında birbirimizle şakalaşırken bir anda dükkânının camına kar topu gelen esnaf, önce sopayla ardından ekmek bıçağıyla öldürme kastıyla üzerimize saldırarak, canımızı Nuk Köklü arkadaşımızı bıçaklayarak bizden ayırdı. Canımız yanıyor, içimiz kanıyor! Bu bir nefret cinayetidir. Danışma olarak yas ilan ediyoruz. Nuh'un son sözü: 'Ne olur bu bir rüya olsun…'"

Hürriyet'e konuşan Köklü'nün kız arkadaşı Ferda Sayın, "Daha önce başkaları da bu kişi ile sorunlar yaşamış. Nuh daha geçen gün bu dükkandan alışveriş yapmıştı. Beraber sokak köpekleri için mama almıştık. Ama nasıl bir esnaf ise bir arkadaşımız onu sakinleştirmeye çalışırken onun üzerine bile sopa ile yürüdü" dedi.

46 yaşındaki Nuh Köklü Bianet, Hürriyet, Radikal, Sabah gazeteleriyle NTV’de çalışmış, Türkiye Gazeteciler Sendikası İş Yeri Temsilciliği yapmıştı.

Köklü'nün ardından üyesi olduğu Türkiye Gazeteciler Sendikası, DİSK'e bağlı Basın İş sendikası ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti taziye açıklamaları yaptı.

'Darp edildim' diyor

Nuh Köklü'yü bıçaklayarak öldürme suçlamasıyla gözaltına alınan aktar Serkan Azizoğlu ise polise verdiği ifadede, "Onları kar topu oynamamaları konusunda uyardım. Oynamaya devam edince sopayla müdahale ettim. Beni dövüp sopayı elimden aldılar. Ben de o hırsla bıçağı alıp tekrar dışarı çıktım. Gene bana saldırınca kendimi korudum” dedi.

Serkan Azizoğlu, polisteki işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevkedildi. adliyeye sevk edildi.