BIST 9.643
DOLAR 32,50
EURO 34,63
ALTIN 2.480,36
HABER /  GÜNCEL

Sakarya ve Kocaeli'de okullar tatil mi?

Valiler Sakarya ve Kocaeli'nde etkili olan kar yağışı için okulları tatil etme kararı aldı.

Abone ol

Sakarya ve Kocaeli'nde etkili olan kar yağışı nedeniyle il genelindeki eğitime yarın ara verildi.

Kocaeli Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre, kentte aralıklarla devam eden kar yağışının bu gece ve yarın da etkisini artırmasının beklendiği vurgulanarak, bu nedenle tüm ilçelerdeki anaokulları, ilk, orta ve liselerle rehabilitasyon merkezlerinde, eğitim ve öğretime yarın ara verildiği ifade edildi.

Kamuda çalışan engellilerle hamilelerin yarın idari izinli sayılacağına yer verilen açıklamada, mevcut kar yağışının olumsuz etkilerine karşı kentteki ilgili kurum ve kuruluşların gerekli tedbirleri almaları istendi.

Açıklamada, kar yağışının genel hayatı olumsuz etkilemesi, ulaşım hizmetlerinde ve trafikte oluşturulacağı güçlüklere vurgu yapılarak, vatandaşların zorunlu olmadıkça özel araçlarıyla trafiğe çıkmamaları ve araçlarında zincir, takoz ve çekme halatı bulundurmaları uyarısında bulunuldu.

Sürücülerin kural dışı ve trafik seyrini tehlikeye atıcı davranışlardan kaçınmaları, trafik işaret ve işaretçilerine uymaları istenen açıklamada, vatandaşların, görülebilecek don ve buzlanmaya karşı tedbirli olmaları gerektiği kaydedildi.

Öte yandan, Kocaeli Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle bugün ikinci öğretimlerde eğitim öğretime ara verildiği bildirildi.

SAKARYA'DA DA EĞİTİM TATİL EDİLDİ

Sakarya'da olumsuz hava koşulları dolayısıyla yarın eğitime ara verildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, İl Hıfzıssıhha Kurulunun Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş başkanlığında gerçekleştirilen olaganüstü toplantısında, olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelindeki tüm anaokulu, ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim kurumlarında yarın eğitime ara verilmesinin kararlaştırıldığı bildirildi.