BIST 10.046
DOLAR 32,49
EURO 34,72
ALTIN 2.407,40
HABER /  GÜNCEL

Kar hayatı durma noktasına getirdi

Yurdu etkisi altına alan yoğun kar yağışı, birçok ilde hayatı olumsuz etkiliyor.

Abone ol

Karayolları Genel Müdürlüğü 'nden alınan bilgiye göre İkizdere-İspir yolu kar ve tipi, Tunceli-Pülümür yolu ise çığ nedeniyle ulaşıma kapandı.

TÜRKİYE'DEN KAR MANZARALARI...FOTOGALERİ İÇİN TIKLAYIN...

GAZİANTEP

Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu (TAG) ile Osmaniye-Gaziantep karayolunun Nurdağı mevkisinde sabahtan bu yana etkili olan sis nedeniyle görüş mesafesi yer yer 1-2 metreye kadar düştü.

Nurdağı Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği ekipleri, ulaşımın güçlükle sağlandığı güzergahta seyreden sürücüleri, yoğun sis ve gizli buzlanmaya karşı bilgilendirip, yakın takip, hatalı sollama ve aşırı hız yapmamaları konusunda uyarıyor.

Denetimlerini özellikle akşam saatlerinde yoğunlaştıran ekipler ayrıca araçlarda zincir ve çekme halatı bulunup bulunmadığını kontrol ediyor.

BALIKESİR

Balıkesir'in Edremit ilçesi ile Çanakkale'nin Yenice ilçesi arasında karayolu ulaşımı, kar yağışı nedeniyle güçlükle sağlanıyor.

Sabah saatlerinden itibaren Edremit'in yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı sürücülere zor anlar yaşattı. Kar yağışı nedeniyle Edremit-Yenice karayolu zaman zaman trafiğe kapandı. Kaz Dağları'ndan geçen yolun Hanlar Deve Boynu mevkinde bir çok araç ve cenaze için Yenice'ye giden cenaze yakınlarının da içinde bulunduğu otobüsteki yolcular bir süre mahsur kaldı.

Yolda kalan araçlara Edremit Off-Road Doğa ve 4x4 Tutkunları Kulübü Derneği'nin (EDOFF) üyeleri arazi araçlarıyla yardım etti.

Kayganlaşan yol nedeniyle şarampole düşen araçlar, arazi araçlarıyla güvenli bölgelere çekildi.

SİİRT

Şirvan ve Pervari ilçelerinde kar nedeniyle kapanan 22 köy yolundan 15'i ulaşıma açıldı.

İl Özel İdare Genel Sekreteri Mahmut Kurtuluş, kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan köy yollarının açılması için sabah 6 ayrı ekiple başlattıkları çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Kar yağışının sürdüğü köylerde yol açma çalışmalarının zor şartlarda sürdürüldüğünü ifade eden Kurtuluş, ''Yol açma çalışmalarında nüfus yoğunluğu fazla olan yerlere öncelik verdik. Ekiplerimiz çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 4'ü Şirvan, 11'i de Pervari ilçemizde olmak üzere 15 köy yolunu ulaşıma açtık. Pervari'ye bağlı 7 köy yolunda kar temizleme çalışmamız sürüyor. Bu 7 köy yolunu da açılması halinde kapalı köy yolu kalmayacak'' dedi.