BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,81
ALTIN 2.399,52
HABER /  GÜNCEL

Hava durumu kar yağışı fena bastırdı

ANKARA başta olmak üzere kar yağışı bir çok ilde etkili oluyor. Son hava durumu raporuna göre yağışlar hayli yoğun. Bolu Dağı D100 yolunda ulaşım durma noktasına geldi. İşte kar yağışı haberleri.

Abone ol

Meteoroloji son hava durumu raporuyla kar alarmı verdi, Ankara, Düzce, Bolu, Yozgat ve Kırıkkale başta olmak üzere bir çok ilde yoğun kar yağışı başladı. İstanbul hava durumu raporuna göre ise kar yağışı 10 Aralık'ta görülecek.


Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü bugün için bir çok ile kar uyarısı yaptı. Karakış iç anadolu bölgesine hayli etkili geldi. Bolu dağında ulaşımı yavaşlatan kar yağışı Ankara'yı da beyaza bürüdü.

HAVA DURUMU - KAR BASTIRAN İLLER

Son hava durumu raporuna göre bugün kar yağışı ve şiddetli yağmur bir çok ilde etkili oluyor. Meteorolojinin kar yağışı için uyardığı iller şunlar oldu; Kastamonu, Bolu, Karabük, Zonguldak, Bartın, Düzce, Hakkari, Ardahan, Artvin, Bayburt, Tunceli, Sivas, Malatya, Tokat, Yozgat, Nevşehir, Niğde, Kayseri, Amasya ve Çankırı.

İSTANBUL HAVA DURUMU KAR NE ZAMAN GELİYOR?

Meteorolojinin İstanbul için yayınladığı 5 günlük hava durumu raporunda yağmur ve kar görünmüyor. Bünyamin Sürmeli'nin açıklamalarına göre İstanbul'da bu hafta sıcaklıklar iyice düşecek. 10 Aralık'ta İstanbul'da kar yağışı görülecek. Kar yağışı İstanbul'da yüksek yerlerde etkili olacak.

ANKARA HAVA DURUMU KAR BASTIRDI

Ankara için yapılan son hava durumu tahmini tuttu. Hava sıcaklığı Ankara'da düştü ve ardından yoğun bir kar yağışı başladı. 5 günlük Ankara hava durumu tahmini şöyle;

KAR BASTIRDI İLLERDEKİ SON DURUM

YOZGAT : Yozgat'ta, gece başlayan ve sabah saatlerine kadar aralıklarla devam eden sağanak, yerini kar yağışına bıraktı. Kar kalınlığının 5 santimetreye ulaştığı Yozgat-Sivas karayolu Muslubelen mevkisinde ulaşım kontrollü sağlanıyor. Karayolları ekipleri, yolun ulaşıma açık kalması için karla mücadele çalışması yürütüyor. Trafik ekipleri de sürücüleri etkili kar yağışına karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

Meteoroloji İl Müdürlüğü, kentte kar yağışının iki gün boyunca etkisini sürdüreceğini bildirdi.

KIRIKKALE : Kentte sabah saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı ve fırtına vatandaşlara zor anlar yaşattı. Kar yağışına hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, otobüs duraklarına ve ağaçların altına sığınarak korunmaya çalıştı.

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri de trafiğin yoğun olduğu Kırıkkale-Kayseri ve Kırıkkale-Samsun karayolu ve kavşaklarında görev alarak sürücüleri dikkatli olmaları yönünde uyardı.

Meteoroloji İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, kentte kar yağışının aralıklarla 5 Aralık'a kadar devam edeceği bildirildi.

DÜZCE D 100 BOLU DAĞI ULAŞIMI SON DURUM?

Düzce'de D-100 karayolu ve TEM Otoyolu Bolu Dağı geçişinde kar yağışı ulaşımda aksamalara neden oluyor. Kar kalınlığının 15 santimetreye ulaştığı Bolu Dağı'nın Düzce kesiminde yer alan Bakacak, Karanlıkdere, Bıçkıyanı ve Sarıçökek mevkilerinde sürücüler, zaman zaman kayganlaşan zeminde zor anlar yaşıyor.

Karayolları ekiplerinin kar küreme ve tuzlama çalışması yaptığı güzergahta, trafik ekipleri de sürücüleri dikkatli olmaları ve hızlı gitmemeleri konusunda uyarıyor.

Kaynaşlı, Yığılca ve Gölyaka ilçeleri ile yüksek kesimlerdeki Güzeldere, Kardüz ve Topuk yaylaları mevkilerinde kar yağışı etkisini sürdürüyor.

KARABÜK KAR YAĞIŞI : Karabük'ün yüksek kesimlerinde kar yağışı, sabah saatlerinden itibaren etkisini artırdı. Karabük-Bartın karayolunda kar nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanıyor.

Kış lastiği ve zincir bulunmayan bazı araçların yolda kaldığı güzergahta, Karayolları 153. Şube Şefliği ekipleri kar küreme çalışması yapıyor. Safranbolu ilçesinde de belediye ekiplerince ana yollar ve ara sokaklarda biriken karlar temizleniyor.

BODRUM VE ANTALYA İÇİN FIRTINA ALARMI!

Bodrum-Anamur arasında kuvvetli fırtınanın etkili olacağı uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji Antalya 4. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Bodrum-Anamur arasında kuzey ve kuzeybatıdan gelen rüzgarın, akşam saatlerinden itibaren 6 ila 8 (50-75 kilometre/saat), yer yer 9 (75-90 kilometre/saat) kuvvetinde fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Fırtınanın, perşembe günü gece etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.

Olumsuzluklara karşı yetkililer ve ilgililerin tedbirli olması gerekiyor.