BIST 9.812
DOLAR 32,49
EURO 34,96
ALTIN 2.430,87
HABER /  DÜNYA

Kar da olsa eğitime devam

Diyarbakır’ın Hazro ilçesine bağlı Çökeksu köyünde bulunan ilkokulun tavanı su damlattığı için başlatılan tadilat nedeniyle öğrencilerin 3 g...

Abone ol

Diyarbakır’ın Hazro ilçesine bağlı Çökeksu köyünde bulunan ilkokulun tavanı su damlattığı için başlatılan tadilat nedeniyle öğrencilerin 3 gün boyunca okul dışına taşınan sıralarda ders gördüğü belirtildi.
Hazro ilçesine 2, Diyarbakır merkeze ise 72 kilometre uzaklıktaki Çökeksu Köyü İlkokulu 3 derslik ve 110 öğrenci mevcudu ile ikili eğitim veriyor. Sabahçı öğrenciler soğuktan dolayı tadilat yapılan sınıflarda ders görürken, öğleden sonra eğitim alan öğrencilerin ise dışarı çıkarılan masa ve sıralarda ders gördükleri bildirildi. Aşırı kar yağışı nedeniyle tavanı su damlatan okuldaki sınıflarda tadilat başladığı için 3 gün boyunca öğrencilerin öğleden sonra dışarı atılan masa ve sıralarda ders gördükleri bildirildi. 3 günlük tadilatın ardından sınıfların tavanları onarılarak dışarı atılan masa ve sıraların yeniden sınıfa alındığı belirtildi.
Yetkililer kar yağışıyla birlikte tavanın su damlattığını ve bu sorunu çözmek için tadilat başlatıldığını dile getirdi. Başlatılan tadilatın 3 gün sürdüğünü belirten yetkililer, öğrencilerin yeniden sınıflara alındığını ifade etti.
Öte yandan, 110 öğrenci mevcudu bulunan Çökeksu Köyü İlkokulu’nun durumu velileri tedirgin ediyor. Öğrenci velileri okulun arka duvarının sürekli su çektiğini ve yıkılma tehlikesi geçirdiğini söyledi. Bu yıl aşırı kar yağışıyla birlikte sınıflardaki tavanların su damlattığını dile getiren öğrenci velileri, okulun çevresinde bir istinat duvarının olmamasının da büyük sıkıntı doğurduğunu kaydetti. Veliler, okul bahçe duvarının olmaması nedeniyle sürekli olarak köydeki hayvanların okul çevresinde dolaştığını ve bunun da çocuklarının eğitimlerini olumsuz etkilediğini ifade etti.
(İHA)