BIST 9.727
DOLAR 32,50
EURO 34,91
ALTIN 2.439,09
HABER /  DÜNYA

Satılan evin parası böyle çalındı

Kocaeli’nin Darıca ilçesinde, sattığı evin parasını bankadan çekerek aracına binen vatandaşın torpido gözüne koyduğu 83 bin lirası böyle çal...

Abone ol

Kocaeli’nin Darıca ilçesinde, sattığı evin parasını bankadan çekerek aracına binen vatandaşın torpido gözüne koyduğu 83 bin lirası böyle çalındı.
Darıca’da bulunan bir bankadan parasını çekip, Darıca Belediyesi’ndeki bir işini halletmek için aracını belediyenin otoparkına park eden inşaat ustası Sabri Kızılaslan, park ettiği aracını kilitleyerek belediye binasına girdi. Kameraya yansıyan görüntülerde, Kızılaslan binaya girer girmez siyah bir araçla yaklaşan iki şahıs, önce kapının kilitli olup olmadığını kontrol ediyor. Kapının kilitli olduğu anlayan şahıslardan biri bagajdan levye çıkartıyor. Diğer şahıs ise direksiyona geçerek arkadaşının işi halletmesini bekliyor. Levye ile aracın sağ ön camını kıran şahıs, kolunu uzatarak torpidoda bulunan yaklaşık 83 bin TL’yi alıp araçlarına biniyor. Araç, çevredeki şaşkın bakışlar arasında bagajı açık şekilde hızla uzaklaşıyor. Belediye binasından çıkan Kızılaslan ise durumu fark eder etmez aracına binerek şahısları kovalamaya başlıyor.
Hırsızların önceden kendisini takip ettiğini dile getiren Sabri Kızılaslan, yaşadığı durumu şu ifadelerle anlattı: "Önce tapu dairesine gittik bir daire satışımız vardı. Satışımızı yaptık, tapuyu verdik karşı tarafa oradan bankaya geçtik. Parayı aldık, ben de dedim bir belediyeye uğrayayım. Evrak var onu bırakıp hemen geri dönecektim. Belediye binasının önüne arabayı çektim, kilitledim kapıyı hemen iki dakika girdim çıktım. O anlık, para da arabadaydı alamadım üzerime. Geri döndüğümde baktım bir şamata var. Toplanmışlar hemen. O arada da adamlar kaçıyor. Arabayı bir gördüm gibi oldu, hemen arabaya atladım peşlerinden gittim ama bulamadım. 83 bin TL civarındaki paramı inşallah bulabiliriz. Şahıslar en son Pendik’te görülmüş, polisler kovalamış ama yakalayamamışlar." Polisin olayla ilgili soruşturması devam ediyor.
(İHA)