BIST 9.140
DOLAR 32,39
EURO 35,05
ALTIN 2.326,93
HABER /  SAĞLIK

Kanserde yeni bir umut ışığı doğdu

İngiliz ve ABD'li bilim insanlarının immünoterapi (bağışıklık sistemi terapisi) yöntemiyle kanser hastalarının tedavilerinde büyük başarı elde ettikleri açıklandı.

Abone ol

Bilim insanlarının geliştirdiği immünoterapiye (bağışıklık sistemi terapisi) dayalı tedavi yöntemi, ileri seviyede cilt kanseri 945 hasta üzerinde yüzde 58'lik bir başarıyla kanserin ilerlemesini yaklaşık bir yıl durdurdu.

KANSERLİ HÜCRELERE SALDIRIYOR

Amerikan Klinik Onkoloji Toplumu konferansında da gündeme gelen immünoterapide, bağışıklık sisteminin kanserli hücrelere saldırması sağlanıyor. Bağışıklık sistemi, enfeksiyon durumlarında devreye girse de vücudun sağlıklı hücrelerine zarar vermemek için güçlü bir oto fren mekanizmasına sahip. Bu durum kanser hücrelerini bağışıklık sisteminden kurtarıyor.

"FRENLERİ KALDIRDIK, ÇOK ÖNEMLİ GELİŞME"

Yeni tedavi yöntemini, araştırma ekibinde ve İngiltere'deki Royal Marsden Hastanesi'nde görev yapan Dr. James Larkin şöyle anlattı:
"Bağışıklık sisteminin frenlerini kaldırıyoruz. Bağışıklık sistemi, önceden tanıyamadığı tümörleri fark edip yok ediyor. İmmünoterapide yüzde 50'nin üzerinde tümör küçülmesine rastlamamıştık. Bu nedenle kanser tedavisinde çok önemli bir gelişme".

KEMOTERAPİ YERİNE GEÇECEK

İmmünoterapinin, 5 yıl içinde standart kanser tedavisi olarak çok daha fazla toksin içeren kemoterapinin yerini alabileceği belirtiliyor.