BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,73
ALTIN 2.495,00
HABER /  GÜNCEL

Davutoğlu'ndan Geziciler'e Yalova göndermesi!

Yalova'da konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, belediyenin ağaçları kesilmesiyle ilgili olarak CHP'yi eleştirdi.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, kavşak yapımı için kesilen 188 çınar ağacı için Yalova Belediyesi'ni eleştirdi. Taksim'deki ağaçlar için ortalığı karıştıranların Yalova'ya neden ses çıkarmadıklarını soran Davutoğlu, o dönem konuyu Kılıçdaroğlu'na sorduğunu; ancak kendisinin de haberi olmadığını söyleyerek "Ya sen kendi belediyende ne olduğunu bilmiyorsan memlekette ne olduğunu nasıl bileceksin" diye konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul'daki seçim çalışmalarının uzaması nedeniyle Yalova'da saat 18.00'de yapılması planlanan mitinge yaklaşık 3 saat gecikme ile geldi. Başbakan Davutoğlu, seçim çalışmalarında şu ana kadar 73 vilayette miting yaptığını, Yalova'nın 74'üncü mitingleri olduğunu belirterek, cumartesi gününe kadar 81 vilayeti dolaşacaklarını söyledi. "81 vilayete giden başka bir parti var mı?" diye soran Başbakan Davutoğlu, "Kılıçdaroğlu ya da Bahçeli ülkenin her yerini dolaşır mı Türkiye'nin? Türkiyeliyim dediği halde al bayrağı dalgalandırmaktan çekinen Demirtaş milletin huzuruna varabilir mi? Varabilir mi?" dedi.

yalova-davutoglu-mitingi.jpg

Yalova'da 12 yıl önce deprem meydana geldiğinde dönemin Başbakanı ve Başbakan Yardımcısı Bahçeli'nin haftalarca bölgeye gelemediğini ifade eden Başbakan Davutoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: "Ama şimdi öyle bir devlet var ki Van'da da deprem oldu üç yıl önce Allah göstermesin ama Ak Parti iktidardaydı. Muktedir Ak Parti Van'da 17 bin 846 konutu bir yılda yaptı."

Başbakan Davutoğlu, 2013'ün mayıs ayında IMF'nin borcunun ödendiği, üçüncü köprünün temelinin atıldığı, üçüncü havaalanının ihalesinin yapıldığı ve büyük hamlelerle yürüdükleri dönemde birilerinin düğmeye bastığını kaydederek, şöyle devam etti: "Türkiye kaosa sürüklenmek istendi. Neden? Taksim'de 10-12 kadar ağacın yer değiştirmesi, kesilmesi değil, yer değiştirilmesi. Birden ayaklandılar. Arkalarında da uluslararası medya yayın yaparak Türkiye'de nerdeyse iç savaş görüntüsü var demeye getirdiler. O günlerde biz dik durduk mu? Sizin bize verdiğiniz emanete sahip çıktık mı? Ellerinde gelse o zaman sayın başbakanımızı bizleri iktidardan etmeye çalışacaklardı. Tehditler yaydılar, her şeyi yaptılar ama biz dik durduk. Esenköy-Armutlu'ya giderken büyük bir hayranlıkla izlediğimiz Böyle gıpta ile baktığımız 188 çınar ağacı kesildi. Nerede bu geziciler? Çınar ağacı bu çınar ağacı neredeler. Kılıçdaroğlu'na sordum o zaman gruptan. 'Benim haberim yok' dedi. Ya sen kendi belediyede ne olduğunu bilmiyorsan memlekette ne olduğunu nasıl bileceksin."

YALOVA'DA DAVUTOĞLU ADINA 188 FİDAN DİKİLDİ

Konuşmasında partisinin il başkanlığına teşekkür eden Başbakan Davutoğlu, "Bugün bana güzel bir hediye sundular. Çok güzel sembolik bir hediye 188 çınarın yerine 188 ağacı benim adıma dikmişler ve Yalova'ya adımı vermişler. Biz 4 milyara yakın ağacı bütün Türkiye'ye dikmişiz. Çınar bizim Osmanlı devletinin sembolü. Biz yeşile aşığız. Bu toprakların her santimetrekaresinde o güzel yeşilleri nehirleri görürüz. Bu memleketin her bir ağacının da her bir ormanının da her bir ırmağının da sahibi bekçisi hamisi biziz" dedi.

davutoglu-yalova-milletvekili.jpg

RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÇATIYI YERLE BİR ETTİ

Gezi olayları üzerinden Türkiye'ye zarar verilmek istendiğini kaydeden Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Türkiye'nin istikrarına karşı kurulan bu tuzakları biz kestik mi? Baktılar olmadı. Onun üzerine 17-25 Aralık Kumpasını yaptılar. Bütün hesap şuydu: Gezi ile de 17-25 Aralık'la da önce 30 Mart yerel seçimlerinde bir darbe vurmak sonra cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sendeletmek. Şimdiki genel seçimlerde de Ak Parti ile birlikte Türkiye'ye diz çöktürmek. Sizin desteğinizle bütün Türkiye'nin desteğiyle 30 Mart'ta bunu yapamadılar sonra cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 'çatı aday' dediler temelden gelen Recep Tayyip Erdoğan çatıyı yerle bir etti. Şimdi soruyorum, temeli olmayanın çatısı olur mu ? Bunların temeli yok. Neden yok? Kılıçdaroğlu der ki 'diyaneti kapatacağım. İmam hatip lisesini kapatacağım' Yahu milletin imanının temeline savaş açanlardan temel olur mu? Öbür tarafta HDP eş başkanı, 'Ben de diyaneti kapatacağım' diyor. Ne istiyorlar Diyanetten bunlar. Bizim diyanet işleri başkanımız Kudüs'te hutbe irad ederken Mescidi Aksa'da Müslümanlar adına konuşurken Onlar burada Kudüs Yahudilerin kutsal mekanıdır diyordu. Bunlara hadlerini bildirecek miyiz? Şimdi çıkmış Güneydoğu'da Medine vesikasından bahsediyor. İstanbul'da İzmir'de marjinal gruplarla ateistlerle iş tutuyor. Güneydoğu'da müftülerle iş yapıyor. Allah aşkına ne anlarsın sen Medine'den Medine vesikasından anlar mı? Sonra diyor ki ben Kürtleri temsil edeceğim. Yiğit Kürt kardeşlerimizi bu temsil edebilir mi? 'Kudüs Yahudilerindir' diyen Kürtleri ya da Türkleri sunileri ya da Alevileri temsil edebilir mi? İşte bunların millette karşılığı yok."

Miting alanından, 'Katil HDP işbirlikçi CHP' sloganları üzerine Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Doğru CHP işbirlikçi. Hem de kimlerle biliyor musuz. Üç parti var bizimle yarıştığını iddia eden CHP, MHP, HDP bunların birbirlerine laf ettiğini gördünüz mü? Hepsi birden bize saldırıyor. Hiç önemli değil saldırsınlar biz üçü değil, 33'ü de gelse buradayız. Er meydanındayız korkmayız geri adım atmayız. Bir saniye durmayız ama sadece onlar değil üç tane de paralel yapı var. Bir Pensilvanya paraleli, oradan sufle yapıyor. Bir CHP'ye HDP'ye MHP'ye destek veriyor. Düşünün maalesef hala o paraleli Pensilvaya'yı din hizmet yapıyor zanneden vatandaşlarımıza sesleniyorum. HDP'nin propagandasını yapıyor, HDP'nin. Yakışır mı? Sonra Kandil Paraleli var. Yani PKK. Onlar da HDP'nin paraleli. Görünüşte Demirtaş demokrasi oyunu oynuyor. Ama arkasında verilen oy, PKK'ya Kandil'e mermi oluyor. Çünkü diyor ki Demirtaş '7 Haziran'da eğer biz barajı geçmezsek kan kusturacaklar.' Kan lafını ağzına alandan barışçı siyaset çıkar mı?" dedi.

Başbakan Davutoğlu, Bitlis'in Ahlat İlçesi'nden haber geldiğini ve milletvekili adayları geçerken HDP'lilerin saldırdığını söyleyerek, "İki kardeşimizi yaralamışlar. Hastanede. Şimdi yiğit bacılarım burada o bacılarım gibi bacılarım bizim mitinge geldiler. Yürekleri mangal gibi maşallah. Adlarını hep zikrediyorum. Elif, Merve, Yeter. Üç tane babayiğit kızımız. Bizim mitingden çıkıp al bayraklarla yürürken bu HDP'li barbarlar maçolar, bu kadına karşı şiddeti her zaman öne çıkaran barbarlar bu kız kardeşlerimize bu gençlik kolları temsilcilerimize saldırıyorlar. Peki, kadına karşı şiddete karşı çıktığını söyleyen bu aydınlar nerede hiç ses çıkardılar mı? HDP'nin saldırıları karşısında hiç ses çıkardılar mı? Yine bu aydınlar HDP'ye destek yayınlamış eh yakışır. Destekleseniz ne olur desteklemezseniz ne olur. Bizim arkamızda millet var millet" ifadelerini kullandı.

Başbakan Davutoğlu, 7 Haziran'da Türkiye'ye tekrar 90'lı yılların kaos kriz koalisyonlar dönemine götürmek isteyenlere ders verilip, tuzaklarının bozulmasını isteyerek, "Onların yurt dışındaki ağababalarına, 'haddinizi bilin Türkiye'yi kimin yöneteceğini millet tayin eder' diyecek miyiz. Yurtdışındaki gazeteler uluslararası bir takım lobiler çağrı yapıyor. HDP'ye destek verin diye çünkü CHP'den umutları yok. MHP'den yok. Varsa yoksa HDP cici çocuk. Peki Türkiye yi bunlara bırakır mıyız? Onlar ne derse desin 7 Haziran'da milletin dediği olacak" diye konuştu.

Miting öncesi Birleşik Haziran Hareketi'nden oldukları bildirilen 13 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların daha sonra serbest bırakıldıkları bildirildi.