BIST 9.469
DOLAR 32,60
EURO 34,82
ALTIN 2.500,73
HABER /  GÜNCEL

Kupa da Galatasaray'ın

Süper Lig'de sezonu şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray, Türkiye Kupası'nın da sahibi oldu. Sarı kırmızılılar, finalde Bursaspor'u 3-2 skorla yendi. Takım tarihinde altıncı kez hem Süper Lig hem de Türkiye Kupası şampiyonluğuyla sezonu tamamlıyor.

Abone ol


Süper Lig'de sezonu şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray, Türkiye Kupası'nın da sahibi oldu. Sarı kırmızılılar, finalde Bursaspor'u 3-2 skorla yendi.

Taraflar ilk yarıyı 1-1 eşitlikle tamamladı. 40, 48 ve 61. dakikada Burak Yılmaz'dan gelen gollerle Galatasaray öne geçti.

Bursaspor ise 27'de penaltıdan Fernandao ve 58'de Volkan Şen ile attıkları gollere rağmen maçı kazanamadı.

Böylece Galatasaray tarihindeki 16. Türkiye Kupası'nın sahibi oldu. Takım tarihinde altıncı kez hem Süper Lig hem de Türkiye Kupası şampiyonluğuyla sezonu tamamlıyor.

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu maç sonunda, kupa töreninden önce yaptığı açıklamada "Çifte kupa hayalini kurduk tabii ki. Kurmasak ulaşamazdık. İstediğimiz gibi başlayamadık. Bursa maça çok iyi başladı. Mesafe açıldı. Başta oynayamadık ama bunu bekliyorduk. Zor, stresli geçen bir sezonun ardından şampiyon olunca bütün stres boşaltıldı ama hangi maçı oynadıklarını fark ettiler. Bütün oyuncularımı kutluyorum. Burak koştu, golleri attı, Sinan da, özellikle onları ama tüm futbolcularımı tebrik ediyorum. Bugüne kadar bu kupada emeği geçen tüm oyuncularımı kutluyorum, hepsine teşekkür ediyorum. Çifte kupa camiamıza hayırlı olsun" dedi.

Bursaspor'da defansın önemli isimlerinden Serdar Aziz, cezalı olduğu için kadroda yer almadı. Galatasaray'da ise, Uruguay Milli Takımı'na giden kaleci Muslera yoktu, yerine Sinan Bolat görevlendirildi. Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'nun tercihiyle Bruma da kadroya alınmadı.