BIST 10.793
DOLAR 32,18
EURO 34,80
ALTIN 2.408,67
HABER /  GÜNCEL

Kanocular köpek balığından kaçtı

ABD'de bir tatil köyünde kano ile gezintiye çıkan bir adam bir büyük beyaz köpek balığı tarafından takip edildi.

Abone ol

ABD'de bir tatil köyünde kano ile gezintiye çıkan bir adam bir büyük beyaz köpek balığı tarafından takip edildi.

Cope Cod sahili yakınlarında kano ile denize açılan Walter Szulc adlı adam köpek balığının yüzgecini hemen arkasında gördüğünde hızla kürek çekmeye başladığını söyledi.

41 yaşındaki turist yara almadan köpekbalığından kaçmayı başarırken uzmanlar hayvanın son dönemde bölgede fok balığı nüfusu arttığı için kıyıya yaklaşmış olabileceğini söyledi.

Associated Press haber ajansına konuşan Szulc ''İlk önce yüzgecini gördüm. Daha sonra aşağı baktım ve hayvanın kocaman vücudunu fark ettim. Köpek balığının bir kısmı benim kanomun altındaydı. Elimden geldiğince hızla kürek çektim'' dedi.

Ailesi ile birlikte tatil yapmak için Cumartesi günü bölgeye geldiğini söyleyen Szulc, köpekbalığı ile karşılaştığı sırada hayatında ilk defa kanoya binmiş olduğunu söyledi.

Walter Szulc tatilden önce kızının bölgede köpekbalıklarının görüldüğünü kendisine söylediğini ancak bu hayvanlardan birini bu kadar yakından görebileceğini hiç tahmin etmediğini de sözlerine ekledi.

Köpekbalığının sahile 45 metre kadar yaklaşılmasının ardıdan Cumartesi günü plaj kapatıldı.

Plajı Pazar günü tekrar açan yetkililer köpekbalığının bir daha görülmediğini söyledi.

Plajın yöneticisi Lee Miller ''Geçmişte de burada köpekbalıkları görülmüştü ancak daha önce hiç biri insanların yüzdüğü bölgeye bu kadar yaklaşmamıştı'' dedi.