BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Almanya'da acele işe şeytan karıştı

Almanya'nın Euro 2012 Futbol Turnuvası'nda kilitlendiği yarı final maçı sırasında yasa geçirilince olanlar oldu.

Abone ol

Yarı final maçı sırasında Federal Parlamento'da çok az sayıda milletvekilinin katıldığı oturumda sadece 57 saniyede geçirilen İkametgah Yasası büyük tepki topladı.

Federal İçişleri Bakanı Hans Peter Friedrich, yasanın Almanya Federal Konseyi'nden geçmeden önce gerekli düzeltmeler yapılacağını açıkladı.

Almanya'da hazırlanan İkametgah Yasası'nda kişilere ait bilgilerin kamu kurumlarından üçüncü şahıslara bir başka ifade ile özel şirketlere satılabilmesi için kişilerin mutlaka olurunun alınması hükmü 28 Haziran'da tam da Almanya ile İtalya arasında oynanan yarı final maçı sırasında parlamentoda yapılan oylama ile  'Sadece itiraz eden kişiler bilgilerinin verilmesini önleyebilir' diye değiştirildi.

Karara göre, muhtarlıklarda kayıtlı kişilerin adresleri üçüncü şahıslara verilebilecek. Bu yolla isteyenler kimin nerede, ne zamandan itibaren kimlerle birlikte yaşadığını, hatta doğum tarihlerini ve kızlık soyadlarını da öğrenebileceği ifade edildi.

Federal Parlamento'dan geçen yasa SPD ve Yeşiller'in tepkisine neden oldu. Bu partiler, ikamet bilgilerini düzenleyen yeni yasanın bu haliyle yürürlüğe girmesini kırmızı-yeşil çoğunluğun olduğu Almanya Federal Konseyi'nde (Bundesrat) engelleyeceklerini açıkladı. Hükümet sözcüsü de tepkiler üzerine yasa yürürlüğe girmeden gerekli düzenlemeleri yapacaklarını bildirdi.