BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,94
ALTIN 2.443,52
HABER /  GÜNCEL

Kangal köpeklerinin akıl almaz özelliği

Sivas Kangalları özellikleriyle insanları şaşırtıyor.Kendine has özellikleriyle tıpkı kutup ayıları gibi eksi 30 dereceye kadar hayatta kalabiliyorlar.

Abone ol

Sivas kangallarının en büyük özellikleri sahiplerini kıskanmaları. Yetişkin bir kangal köpeği, sahibini beklerken 1 hafta boyunca eksi 30 derecede soğuğa karşı ayakta kalıyor. Kangalların bu özelliği bilim insanlarını dahi şaşırtıyor.

Soğuk havalara dayanabilen Sibirya kurtları ve kutup ayıları vücutlarında depoladıkları yağlar sayesinde 1 hafta boyunca soğuk havalarda kalabiliyor. Ancak 1 haftadan sonra bu hayvanlar doğal ortamlarında hayatlarını kaybedebiliyor.

EKSİ OTUZ DERECEDE BİR HAFTA KALABİLİYORLAR 

Sahiplenici ve kıskançlık özellikleriyle bilinen kangallar da tıpkı kutup ayıları gibi eksi 30 derece sıcaklıkta hayatta kalabiliyor. Ancak bunu yaparken kutup ayıları vücutlarındaki yağı kullanırken, Sivas kangallarının ise bunu nasıl yaptığı bilinmiyor. Sivas Kangallarının bu özelliklerini sahiplerini kıskanma iç güdülerinden aldıkları tahmin ediliyor. Kangallar yemek seçmeden ekmek ya da herhangi bir besin maddesi dahi yiyerek yaşamını sürdürüyor. Sivas'ın Kangal İlçesi Kaymakamlığı'na bağlı olan Kangal Araştırma Merkezi'nde bulunan kangal köpekleri de eksi 30 dereceye kadar dayanabiliyor.

SAHİBİNE AŞIRI BAĞLI, KISKANÇ VE GÜÇLÜLER 

Gözleri küçük ve yuvarlak bicimde olan kangallar genellikle altın sarısı ile kahverengi arasında bir renkte oluyorlar. İri kafa yapısıyla önden bakıldığında bir aslanı andıran kangalların omuzları da adeleli. Çeneleri çok kuvvetli olan kangalların en büyük ise koruyucu ve sadık olmaları. Sahibine düşkün ve aşırı kıskanç olan kangallar kurtlarla mücadelede de silah olarak kullanılıyor.