BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Kandile acil PSİKOLOG

"Moralimiz çok bozuk" diyen PKK, Suriye'den acil olarak psikolog istedi.

Abone ol Türk ordusunun havadan vurduğu Kandil’de moraller bozuk. Yaşadıkları korkudan psikolojisi yerle bir olan teröristlerin örgütten kopmasını engellemek için Kandil’e Suriyeli iki psikolog çağrıldı. 16 Aralık’tan bu yana sesi çıkmayan örgütün elebaşları ise, yakalanma korkusu nedeniyle telsiz ve telefon kullanmıyor.

16 Aralık’ta gerçekleştirilen hava harekatının ardından PKK’lı teröristlerin morali bozuldu. Türk ordusunun PKK kamplarını yerle bir etmesiyle beraber teröristlerin uçak sesinden korkar hale geldiği, bunun üzerine örgütün elebaşlarından Bahoz Erdal kod adlı Feyman Hüseyin’in Suriye’den örgüt üyesi olan iki psikoloğun kampa getirilmesi talimatını verdiği öğrenildi.

TELSİZLER KAPALI

Bahoz Erdal’ın psikolog istediğine dair bilgi Türkiye’nin eline ulaşınca, uluslararası diplomasi de devreye sokuldu. Türkiye, Suriye makamlarını uyardı ve Irak-Suriye sınır bölgesinde yaşanabilecek sızmalara karşı dikkatli olunması istendi. Hava harekatı sonrasında Şırnak sınır bölgesinde teslim olan iki PKK’lının ifadelerine göre PKK yönetimi iletişimi artık kuryeler vasıtasıyla gerçekleştiriyor. Başta Murat Karayılan, Cemil Bayık olmak üzere elebaşları, telefon ve telsiz kullanmayı kesti.