BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Kandilden indi askere övgü dizdi

10 yıl önce eve dönen PKK'lılar arasında yer alan Yüksel Genç, teslimiyet sürecini anlattı; Binbaşı Ümit'e övgüler dizdi

Abone ol

10 yıl önce Habur Sınır Kapısı'nda yine aynı manzara vardı... PKK'lılar iki grup halinde yine teröristbaşı Öcalan'ın talimatıyla teslim olmuş; sınırdan giriş yapmışlardı.

İşte o gün teslim olan gruplarda yer alan PKK'lı bir kadın bugün barış grubunun temsilcisi olarak Silopi'den giriş yapan 34 PKK'lıyı karşılayan heyette de yer aldı..

Yüksel Genç 10 yıl önce Kandil'den inerek teslim oldu.. Cezaevine girdi çıktı. Şimdi de hem barış grubunda çalışıyor hem de gazetecilik yapıyor. Yaşadıkları sürecin teslimiyet süreci olmadığının altını ısrarla çiziyor... İşte eski PKK'lı Yüksel Genç'in anlattığına göre 10 yıl önceki yol hikayesi ve teslim oluş şöyle:

- Biz barış sürecine duydugumuz inançla birlikte gruplara dahil olduk. Gelişimiz sanıldığı kadar kolay olmadı. Türkiye'ye barış için gelmek. Birçok farklı kanalı denedik.

- 2 hafta süre içerisinde değişik yerlere gittik. Son bir günümüz tümden yürüyüşle geçti. Askerlerin yanındaydık.

YAKLAŞIYORUZ DİE ASKERLERE BİLGİ VERDİK

- Yola çıkmadan önce askerlere geleceğimizi haber vermiştik. Avukatlarımız da savcılıklara bildirildi. Yol boyunca askerleri biz de bilgilendirdik. "Yaklaşıyoruz, yanlışlık olmasın" diye askerlere yaklaştıkça bilgi verdik. Elimizdeki küçük cihazlarla onları bilgilendirdik, bir sıkıntı çıkmamasını isetdik. Akşam 6 civarında askerlere ulaştık.

ARKADAŞLARIMIZ SON SİGARALARINI İÇTİLER

- Köye ulaşmadan hemen önce askerlerin dizilişini gördük. Onların dizilişini yaklaşık 10 dakika kadar izledik... Arkadaşlarımız son sigaralarını içtiler. Kaya arkalarından mevzilenmiş askerlerin sesleri geldi.

SİLAHLARI BIRAKIN DEDİLER BİR AN TEREDDÜT ETTİK

- Askerler seslendi... Elinizdeki silahı yanınıza bırakın diye... Oysa bizim planımız silahları askerin eline vermekti. Asker bırakın deyince kısa bir terüddüt yaşadık. Biz olabilecek bütün riskleri kabullenerek gelmiştik. Sonra dediklerini yaptık ve silahları yanımıza bıraktık...

BİNBAŞI ÜMİT BİZİ GÜLERYÜZLE KARŞILADI

- Taşın arkasındaki ses bir anda karşımıza çıktı. Yanımıza yaklaştı.. Güleryüzlü bir binbaşıydı.. Adının Binbaşı Ümit olduğunu söyledi. Hoşgeldiniz arkadaşlar dedi.

- Ben de silahımı bıraktım dedi. Tepedeki asker grubuna çağrıda bulundu. Misafirimizsiniz dedi... Sözcümüzü sordu..

SİZİ DİNLEMEK İSTERİZ VAR MI SÖYLEYECEĞİNİZ DEDİ

- Sözcümüz olan arkadaşa dönüp varsa ileteceğiniz bir şey dinlemek isteriz dedi. "Biz de artık barış olsun istiyoruz. Artık kan olmasın istiyoruz" dedi.

ARKADAŞLARINIZ SİZİ MERAK ETMİŞTİR BİLDİRİN DEDİ

- Sözcümüz olan arkadaş da diyalog çağrımızı askerlerle paylaştı. Arkaşlarınız size ulaşıp ulaşmayacağınızı merak ederler muhaberemizi alın ve ulaştığınızı bilgi verin dedi.