BIST 10.793
DOLAR 32,19
EURO 34,94
ALTIN 2.423,42
HABER /  GÜNCEL

Kandil'den büyük açıklama

Abdullah Öcalan'ın silah bırakma çağrısına yönelik cevabını yarın Kandil cevap verecek.

Abone ol

Öcalan'ın çekilin çağrısına PKK'nın Kandil kadrosu basın toplantısıyla yanıt verecek. Toplantının en geç iki gün içinde yapılması bekleniyor. Toplantıyı izlemek üzere çok sayıda gazeteci Kandil bölgesine gitti.

Devlet-İmralı-Kandil arasındaki görüşme sürecinde tüm gözler Kandil'de çevrildi. BDP heyetinin götürdüğü son mektupta Öcalan PKK'ya 'Ben bu görüştüğüm heyete güveniyorum.Silahlı tüm unsurlar çekilsin' talimatı verdi.

Bu talimatı bir süredir değerlendiren PKK'nın Kandil'deki yönetimi özellikle Türkiye sınırları içindeki grupları ikna etti. Endişeleri olan PKK'lılar da ikna edildi ve artık çekilme için düğmeye basma zamanı geldi.

KANDİL'E GAZETECİ AKINI

Bu gelişmelerin ardından PKK en geç iki gün içinde Öcalan'ın talimatına uyacağını açıklayacak. Bizzat Murat Karayılan'ın yapması beklenen açıklama nedeniyle basın toplantısı düzenlenecek. Toplantıyı izlemek üzere Türkiye'den ve dünyanın bir çok yerinden gazeteciler Kandil bölgesine gitmeye başladı. Toplantının büyük olasılıkla yarın, bir sorun çıkması halinde ise en geç Perşembe günü yapılması bekleniyor. Toplantının ardından bir BDP heyeti daha İmralı'ya gidecek ve son gelişmeleri Öcalan'a aktaracak.