BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Kandil'deki PKK kamplarına bombardıman

Irak sınırları içindeki Kandil ve Zap bölgelerinde yer alan PKK kamplarının, Diyarbakır ve Malatya'dan kalkan Türk savaş uçaklarınca vurulduğu belirtildi.

Abone ol

Diyarbakır ve Malatya'dan kalkan savaş uçaklarının Kandil Dağı civarındaki PKK kamplarına operasyon düzenlediği bildirildi.

Saat 21.00 civarında Diyarbakır İkinci Taktik Hava Komutanlığı'ndaki 8. Ana Jet Üssünden havalanan on beş kadar F-16 ve F-104 savaş uçağı Kandil ve Zap bölgelerindeki hedefleri bombaladılar.

Hava operasyonuyla ilgili olarak resmi bir açıklama henüz yapılmazken PKK'ya yakın haber siteleri bombardımanı doğruladı.

Reuters haber ajansının konuştuğu bir PKK sözcüsü saldırının yerel saatle 21.00 civarında başladığını ve oldukça yoğun olduğunu söyledi.

Sözcü herhangi bir can kaybı olmadığını ancak bölgedeki köylerin bombardımandan zarar görüp görmediğini bilmediklerini belirtti.

Bölgedeki köylerin yaklaşık bir ay önce gerçekleşen İran ordusunun bombardımanı sırasında boşaltıldığı tahmin ediliyor.

Akşam saatlerinde Kandil Dağı'ndaki PKK kamplarına yapılan hava saldırısı, Ankara'da yapılan sert açıklamalar ardından geldi.

Bugün 9 asker ve 1 korucunun hayatını kaybettiği PKK saldırısından sonra yapılan açıklamalarda PKK'ya karşı şiddetleneceği belirtilen askeri operasyonların başlaması için Ramazan ayının sona ermesinin beklenmeyeceği belirtilmişti.

Son bir ayda yaşanan saldırılarda toplam 30'a yakın askerin hayatını kaybettiği bildiriliyor.

Başbakan Erdoğan üst üste gelen ölüm haberleri üzerine "artık konuşulmaz, uygulanır" demişti.