BIST 10.277
DOLAR 32,33
EURO 34,84
ALTIN 2.389,84
HABER /  GÜNCEL

Kandilde sefalet günleri

Terör örügütü iki ateş arasında kaldı. Erzak depoları vuruldu, Barzani'nin peşmergeleri de Kandil'i kuşattı.

Abone ol Irak Kürt yönetiminin ambargo uyguladığını iddia eden PKK'nın yayın organları, teröristlerin Kandil'de ekmek dahi bulmakta zorlandıklarını dünyaya duyurdu.

Terör yuvası Kandil'deki PKK militanları aç kaldı. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait jetlerin son hava saldırılarıyla erzak depolarını yerle bir ettiği terör örgütünde gıda sıkıntısı başladı.

Açlığın pençesindeki PKK militanları K. Irak yönetimi tarafından da ambargoya tabi tutuldu. Bölgeden gelen haberler PKK'nın yayın organı olarak bilinen Fırat Haber Ajansı tarafından da bizzat doğrulandı.

Ajans, teröristlerin Kandil'de açlık çektiğini Türkiye ile anlaşan yerel yönetimin de bölgede PKK'ya yönelik sıkı bir gıda ambargosu uyguladığını ileri sürdü. Açlık çeken terör örgütü üyelerinin gruplar halinde PKK kamplarından kaçtıkları ifade ediliyor.

Gıdaya el koyuyorlar

Kandil'e giden tüm ulaşım yollarını sıkı bir kontrol altına alan peşmergelerin, PKK kamplarına yakın yerlerde yaşayan köylülerin aldıkları şeker, un, margarin gibi gıda malzemelerine 'ihtiyaç fazlası' diyerek el koyduğu bildirildi. Yine köylerde bulunan bakkalların da perakende satış için aldıkları toptan gıda malzemelerinin girişine izin verilmiyor.

Terör örgütü PKK'nın yayın organları, Kandil'deki hainlerin ekmek dahi bulmakta zorlandığını açıkladı. 'Açız' diye feryat etmeye başlayan PKK'lı teröristler, Irak'ın kuzeyindeki bölgesel hükümetin başkanı Mesut Barzani'yi suçladı. Barzani'nin Türkiye ile anlaşarak Kandil ve çevresindeki terör kamplarına gıda ambargosu uyguladığı iddia edildi. Anlaşmaya göre Barzani, gıda ve silah ambargosuyla PKK'lıları teslim olmaya zorlayacak. Kuzey Irak medyası aracılığıyla PKK'ya karşı kamuoyu oluşturulacak. PKK'nın Avrupa bağı koparılacak. Türkiye de, Federe Kürt Yönetimi'ni tanıyacak...