BIST 10.277
DOLAR 32,30
EURO 34,82
ALTIN 2.388,71
HABER /  GÜNCEL

PKKya karşı tüylü top silahı

Savaşın orta yerine sürülen çocukları kurtarma projesi.. Terör örgütünün kullandığı minikler için güzel bir haber.

Abone ol Sorunu tamamiyle çözmeyecek ama bu bir başlaganıç. İlk somut adım olması nedeniyle de önemli.. AK Parti Hakkari milletvekili ve Badminton Federasyonu el ele verdi çocuklara sahip çıkma adına önemli bir projeye imza attı.

Buna göre Hakkari’deki okullara raket ve badminton topu dağıtacak. Çocukların antrenörleri ise polisler olacak


Akşam gazetesinin manşetine taşınan özel habere göre proje hemen hayata geçirilecek. Volkan Yanardağ imzalı haberde badminton veya diğer adıyla tüylü toplar Çin'den getirilecek.

TAŞ ATMAKLA AYNI HAREKET

Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik, “Hakkari’de önümüzdeki günlerde böyle bir çalışma yapacağız. Okullarda çocuklarımızı badminton ile tanıştıracağız. Tüm projelerimizde kullanılmak üzere 50 bin raket getirdik. 20-30 bin tanesi Doğu ve Güneydoğu bölgesine gidecek” diye konuştu.

AK Parti Hakkari Milletvekili Özbek, birkaç hafta içinde projeye başlayacaklarını ifade ederek, “İlk aşamada Badminton Federasyonu’nun vermiş olduğu 3 bin topu Hakkari merkez ve ilçelerinde çocuklarımıza, öğrencilerimize dağıtacağız. Böylece orada yetişen çocuklar, sporla sayesinde sıkıntıların biraz uzağında kalabileceklerdir” dedi.

ÖNCE POLİSLER ÖĞRENECEK

Önümüzdeki hafta Çorum’da başlayacak proje ile federasyona bağlı antrenörler, polislere; polisler de çocuklara badminton eğitimi verecek. Özmekik, projeyi tüm Anadolu’ya özellikle de Doğu’da yaymak istediklerini ifade ederek, il emniyet müdürlerinden projeye destek olmalarını istedi.

MALZEMELER ÇİN’DEN

Badmİnton Federasyonu, her okula bir takım çanta veriyor. Çantada, 20 raket, 1 file, 1 dikme, her kutuda 6 adet olmak üzere toplam 6 kutu top, eğitim kitabı, eğitim CD’si yer alıyor. Badminton Federasyonu, piyasada 500 YTL tutan bu takımı, Çin’den ithal ederek, 250 YTL’ye mal ediyor.