BIST 10.209
DOLAR 32,38
EURO 34,80
ALTIN 2.402,50
HABER /  GÜNCEL

Kandil için can alıcı soru

Tam 1.200 kişi 10 gün boyunca Kandil'de toplandı. Roj TV 10. kongre ilanını günlerce duyurdu.

Abone ol Aktütün baskınında ihmal olup olmadığı tartışmaları henüz gündemden düşmemişken, gazeteci Avni Özgürel müthiş bir iddia ortaya attı.

Eylem stratejilerini belirlemek için 21 Ağustos'ta bin 200 PKK yöneticisinin Kandil'de kongre düzenlediğini anlatan Özgürel, "Kandil'de üç kişi değil, bin 200 kişi toplandı ama Silahlı Kuvvetler, ağustos ayı boyunca Kandil'e tek bir hava operasyonu yapmadı" dedi.

Özgürel, Taraf'tan Neşe Düzel'e çarpıcı açıklamalarda bulundu. "Roj TV, '21 Ağustos'ta onuncu kongremiz Kandil'de toplanıyor' diye durmadan yayın yaptı" diyen Özgürel, şunları kaydetti:

Hepsi oradaydı

"Kongre'ye PKK'nın Avrupa'dakiler dahil bütün yönetici kadrosu katıldı. Cemil Bayıklar, Murat Karayılanlar hepsi oradaydı. Toplantı 10 gün sürdü ve Roj TV Kandil'den görüntüler, röportajlar yayınladı. 21 Ağustos, Aktütün baskınından iki hafta öncesi demek. PKK'nın 30 Ağustos'a kadar süren kongresine PEJAK da katıldı. PEJAK Başkanı Hacı Ahmet 'Bundan sonra birinci hedefimiz Türkiye' diye bir bildiri yayınladı. Bütün bunlar 10 gün boyunca oldu."

AÇIKLAMA YAPILMALI

Özgürel, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, neden harekat yapılmadığını açıklaması gerektiğini söyledi. Halkın bu sorunun cevabını öğrenmek isteyeceğinin altını çizen Özgürel, şu soruları yöneltti: "PKK'yı bitirmek istiyor idiysen ve öfkeliysen, PKK'nın bütün yönetim kademesi ve kadrosu oradaydı. PKK tasfiye edilebilirdi." Saddam Hüseyin'in yer altında yaşarken yakalandığına atıfta bulunan Özgürel, TSK'nın çok derin mağaraları vurabilecek silah imkanlarına sahip olduğunu belirtti.

KONGRE TARİHİNDE OPERASYON OLMAMIŞ

Terör örgüne yönelik yapılan her operasyonu Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden duyuran TSK'nın söz konusu tarihlerde bir operasyon yaptığı görülmüyor. Bu tarihlere en yakın operasyonlar ise 16 Ağustos gecesi Avaşin- Basyan Bölgesi'ne ve 25 Eylül gecesi ise Kandil'e hava taarruzunun düzenlendiği yer alıyor.