BIST 10.188
DOLAR 32,36
EURO 34,68
ALTIN 2.394,46
HABER /  GÜNCEL

Kandil harekatından yeni görüntüler

Kandil'e düzenlenen ikinci hava harekatının görüntüleri basına dağıtıldı

Abone ol

Genelkurmay Başkanlığı PKK'nın Kuzey Irak ve Kandil'e yönelik düzenlenen 2. hava harekatıyla ilgili görüntüleri basına dağıttı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Önceki gün akşam saatlerinde 8'inci Ana Jet Üssü'nden 2’şerli gruplar halinde kalkan savaş uçakları PKK’nın Kuzey Irak’taki kamplarını bombaladı. F-16 savaş uçakları örgütün Kandil, Hakurk, Metina, Hinere, Sidekan, Lolan, Zap ve Avaşin-Basyan kamplarını yeniden vurmuştu.

Genelkurmay Başkanlığı, Irak'ın kuzeyindeki bölücü terör örgütünün hedef gruplarına yönelik düzenlediği hava harekatının yeni görüntülerini medya kuruluşlarına dağıttı.

Kayıtlarda, Avaşin-Basyan bölgesi malzeme deposu mağara, terörist barınağı; Hakurk bölgesi terörist barınağı; Kandil bölgesi malzeme deposu ile Zap bölgesi köprü ve terörist barınağının nokta atışı ile bombalandığı görülüyor.

Son operasyonla ilgili açıklamada bulunan Karargah havadan 28, karadan da 96 hedefin yerle bir edildiğini duyurmuştu. Hava Kuvvetleri'nin PKK hedeflerine yönelik operasyonları, Genelkurmay'daki bir ilki de beraberinde getirdi.

 PKK kamplarına yönelik yürütülen harekata ilişkin Genelkurmay açıklamasında, "Hava harekatı ve topçu atışlarında, bölücü terör örgütüne ait olduğu kesin olarak teyit edilen hedefler seçilmiştir" ifadesi dikkat çekti.

Öte yandan Genelkurmay, harekata ilişkin görüntüleri de basın aracılığıyla kamuoyuyla paylaştı. Görüntülerde, PKK'ya ait olduğu belirtilen yerlerin havadan görüntüleri ve vuruluş anları yer aldı.