BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  SPOR

Kanarya Semih ile güldü

Fortis Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe, kendi evinde ağırladığı Gençlerbirliği karşısında Semih ile güldü.

Abone ol

MAÇ BAŞLADI

Fenerbahçe'de birçok as futbolcu yok. Zico takımın, G.Birliği karşısına yedek ağırlık bir kadro ile çıkarttı.

Karşılaşma G.Birliği futbolcuların vuruşu ile başladı...

2. dakika. Karşılaşmaya G.Birliği baskılı başladı. Sol kanattan ceza sahasının önüne ortalanan topu Isaac kafa ile Mehmet Çakır'ın önüne indirdi. Bu futbolcunun topun gelişine yaptığı yarım vole kalenin üzerinden auta çıktı.



5. dakika. Gençlerbirliği atağı etkili gelişti. Sağ kanatta topu önünde bulan Okan yerden sert vurdu. Ümit Özat'a çarpan top kornere çıktı. Köşe atışından sonuç gelmedi.

Mücadelede ilk dakikalar Fenerbahçe yarı sahasında oynandı. Sarı-Lacivertli ekip yarı sahasından çıkmakta güçlük çekiyor. Konuk ekip daha etkili bir futbol sergiliyor.

9. dakika. Maçta 0-0 eşitlik devam ediyor. Fenerbahçe'nin cezası nedeniyle seyircisiz oynanan karşılaşmada tempolu bir futbol var.

10. dakika. Gençlerbirliği bir kez daha Fenerbahçe kalesine tehlikeli geldi. Hızlı gelişen atakta ceza sahasına ortalanan top sağ direk dibinde Mehmet Çakır'ın önünde kaldı. Yakın mesafeden golcü futbolcunun şutunu Ümit Özat yatarak kornere çeldix.

11. dakika. Fenerbahçe ani gelişen atakta gole Semih ile yaklaştı. Sağ kanattan Mehmet Yozgatlı'nın yaptığı ortaya altıpas içinde Semih yatarak vurdu. Meşin yuvarlağı ağlara giderken kaleci Gökhan ayaklarıyla uzaklaştırdı.



12. dakika. Fenerbahçe bu kez gol pozisyonunu Olcan ile yakaladı. Sağ kanattan Mehmet Yozgatlı'nın ortasını iyi takip eden Olcan arka direkte kafayı vurdu. Vuruş kötü olunca top direğin yanından auta çıktı.

17. dakika. Karşılaşmada golsüz eşitlik devam ediyor. Her iki ekipte açık futbol tercih ediyor. İlk dakikalarda sahasından çıkmakta güçlük yaşayan Sarı-Lacivertli ekip oyunda dengeyi kurdu. G.Birliği'de cesur bir şekilde rakibinin üzerine gidiyor.

18. dakika. G.Birliği atağında Draman Aurelio'nun faulüyle yerde kaldı. Hakem serbest atışı konuk ekibe verdi.

Gençlerbirliği sağ çarprazdan frikik kullanıyor. Fenerbahçe 4 kişilik baraj kurdu.Atışı Engin kullandı. Meşin yuvarlak direğin az farkla yanından auta çıktı.



 22. dakika. Sağ kanattan süratle ileri çıkan Mehmet Yozgatlı, Engin tarafından formasından çekilip yere indirildi. Hakem faulü Fener'e verdi. Rakibine sarı kart gösterilmesini isteyen Yozgatlı kendisi sarı kart gördü.

26. dakika. Mücadelede karşılıklı ataklar ve hızlı tempo devam ediyor. Her iki ekipte gole yaklaştı. Ama 0-0 eşitlik bozulmuş değil.

29. dakika. Gençlerbirliği atağında ceza sahası önünde topu önünde bulan Mehmet Nah çok sert bir şut çıkarttı. Top üst direği sıyırarak ağlara takıldı.. Fenerbahçe adına şanslı bir an.

32. dakika. Fenerbahçe Tümer ile üstünlük sayısına çok yaklaştı. Sol kanattan Ümit Özat'ın ceza sahasına yaptığı ortayı Semih kafa ile Tümer'e indirdi. Ceza yayının üzerinde topla buluşan Tümer, bir anda ters tarafa dönerek önünü boşalattı. Bu futbolcunun yerden sert şutunu Gökhan uzanarak son anda çıkarttı.

34. dakika. Gençlerbirliği gole Engin ile yaklaştı. Sağ kanattan gelişen atakta Mehmet Çakır ters taraftan hareketlenen Engin'i gördü. Arka direk dibinde topla buluşan Engin kafayı direğin dibine vurdu. Kaleci Serdar harika bir refleks ile meşin yuvarlağı kornere çelmeyi başardı.

40. dakika 0-0 eşitlik bozulmuş değil. Fenerbahçe ilk yarını son bölümlerinde rakip yarı sahada daha fazla görünmeye başladı.

 44. dakika. Fenerbahçe atağı sağ kanattan Mehmet Yozgatlı ile gelişti. Ceza sahasına yapılan ortada Semih'in kafasından seken top G.Birliği ağlarına takıldı. Hakem Fırat Aydınus, ceza sahasında Troare'nin Edu'ya yaptığı hareketi penaltı olarak değerlendirdi. Hakem, Gençlerbirliği futbolcusuna sarı kartını gösterdi.

 45. dakika. Fenerbahçe Mehmet Yozgatlı'nın penaltıdan attığı golle Gençlerbirliği karşısında 1-0 öne geçti.



Maçın normal süresine 1 dakika ilave edildi. Uzatma anlarında skor değişmedi. Fenerbahçe son dakikalarda bulduğu golle, Gençlerbirliği karşısında soyunma odasına 1-0 üstünlük ile gitti.

MAÇIN İKİNCİ YARISI

Karşılaşmada ikinci yarıya Fenerbaçhe başladı...

47. dakika. Gençlerbirliği atağında hava topunda Edu, Okan'a faul yaptı. Konuk ekip Fenerbahçe ceza sahasının sağ çarprazından frikik atışını Mehmet Çakır kullandı. Atış baraja çarpıp kornere çıktı. Köşe atışından sonuç gelmedi.

49. dakika. Fenerbahçe aynı dakika içinde Semih ile mutlak 2 gol pozisyonundan sonuç alamadı. İlk anda Kemal orta sahadan harika bir derin pasla Semih'i savunmanın arkasına kaçırdı. Semih, kaleci Gökhan'ı aşamadı. Bir kaç saniye sonra atağında devamında top bir kez daha Semih'in önüne atıldı. Golcü ismin yerden şutunu kaleci Gökhan bir kez daha çelerek gole izin vermedi.

52. dakika. Fenerbahçe 2. yarıya iyi başladı. Sarı-Lacivertli ekip üst üste bulduğu pozisyonlardan sonuç alamadı.

 53. dakika. Gençlerbirliği'nde Draman yerini Sandro'ya bıraktı.

55. dakika. Gençlerbirliği atağında Sandro bir anda gole çok yaklaştı. Orta sahadan atılan uzun pası Okan kafa ile Fenerbahçe savunmasının arkasına aşırttı. Oyuna az önce giren Sandra bir anda bu topa hareketlenip Edu'dan kurtardı. Kaleci Serdar tam zamanında kalesini terk ederek Sandro'nun ayaklarının önünden yatarak meşin yuvarlağı kontrol etmeyi başardı.

 57. dakika. Gençlerbirliği, Kadıköy'de beraberlik golünü buldu. Sol kanattan gelişen atakta Engin yerden ortasını yaptı. Fener savunmasının dokunamadığı top penaltı noktası üzerinde Sandro'da kaldı. Sandra en sağda bomboş durumdaki Mehmet Çakır'ı gördü. Çakır, yerden şık bir vuruşla Serdar'ı alt edip topu Fenerbahçe ağlarına gönderdi.

Mehmet Çakır'ın golüyle Gençlerbirliği Kadıköy'de Fenerbahçe karşısında 1-1'lik eşitliği yakaladı.



 60. dakika. Fenerbahçe'de Olcan ve Kemal yerlerini Kezman ve Tuncay'a bıraktı.

64. dakika. Fenerbahçe, Semih ile yakaladığı fırsatları değerlendiremeyince, Gençlerbirliği atağında şok golü ağlarında gördü. Zico, oyuna müdahele etti.

65. dakika. Fenerbahçe bir kez daha Semih ile mutlak bir gol şansını değerlendiremedi. Gençlerbirliği savunmasının arkasına atılan uzan topu Troare çıkartamadı. Semih ceza sahasının önünde aldığı topla bir anda kaleci Gökhan ile karşı karşıya kaldı. Golcü isim bu maçtaki 3. kez kaleci ile karşı karşıya pozisyonu harçadı. Topu üstten auta vurdu.



 71. dakika. Gençlerbirliği'de Engin oyundan alındı. Tozo sahaya dahil olan isim oldu.

 72. dakika. Fenerbahçe'de Deivid oyuna girdi. Mehmet Yozgatlı saha kenarına alındı.

73. dakika. Fenerbahçe, sağ kanattan serbest atış kullandı. Penaltı noktasına inan topa geçenin şansız ismi Semih kafayı vurdu. Top kalenin yanından auta çıktı.

75. dakika. Fenerbahçe maçın son bölümlerine girilirken kendisine rövanş için avantaj sağlayacak golü bulmaya çabalıyor. Gençlerbirliği, 1-1'lik skordan memnun bir görüntüye büründü. Skoru korumaya çalışıyor.

78. dakika. Fenerbahçe gol arıyor. Gençlerbirliği kendi yarı sahasında çok adamla kapanıyor. Sarı-Lacivertliler ceza sahası içinde pozisyon bulmakta güçlük çekiyor.

79. dakika. Fenerbahçe atağında Tümer'in pasını ceza sahası önünde Semih topukla Kezman'ın önüne bırakmak istedi. Sırp oyuncu ceza sahasına girdiği anda Gençlerbirliği savunması son anda meşin yuvarlağı kornere çeldi.

 81. dakika. Gençlerbirliği'nde Eren saha kenarına alındı. Hakan oyuna dahil olan isim oldu.

 82. dakika. Gençlerbirliği'nde Okan sözlü itirazından dolayı sarı kart gördü.

83. dakika. Fenerbahçe bu bölümlerde oyunu tamamen Gençlerbirliği yarı sahasına yığdı. Konuk ekip kendi yarı sahasına kapandı, 1-1'lik beraberliği korumaya çalışıyor.

87. dakika. Kadıköy'de beraberlik var. Fenerbahçe gol için tüm hatlarıyla Gençlerbirliği kalesine yükleniyor. Konuk ekip yarı sahasında yaptığı çok adamlı savunma ile Fenerbahçe'ye pozisyon dahi vermiyor.

88. dakika. Sarı-Lacivertliler Semih'le farka gidebileceği bir karşılaşmada 1-1'lik beraberliğe razı olmak üzere. Karşılaşmada artık son dakikalara girildi.

 89. dakika. Fenerbahçe, bu karşılaşmada 3 mutlak gol pozisyonunu harçıyan Semih ile üstünlük golünü buldu. Sol kanattan gelişen atakta Aurelio arka direkteki Semih'e harika bir orta kesti. Golcü isim iyi yükselip kafayı vurdu. Yerden seken top Gökhan'ın uzanamayacağı noktadan ağlara takıldı.

Fenerbahçe, Semih'in golüyle Gençlerbirliği karşısında 2-1 üstünlüğü yakaladı.



90. dakika. Karşılaşmada normal süre sona erdi. Uzatma süresi olarak 3 dakika ilave edildi.

Uzatma anlarında başka gol olmadı. Hakem maçın son düdüğünü çaldı. Fenerbahçe, kendi sahasında seyircisiz oynadığı karşılaşmada Türkiye Kupası Çeyrek Final ilk maçında güçlü rakibi Gençlerbirliği'ni 2-1'lik skorla mağlup etmeyi başardı.

MAÇ SONUCU: FENERBAHÇE: 2-1 :GENÇLERBİRLİĞİ