BIST 9.530
DOLAR 32,45
EURO 34,79
ALTIN 2.476,84
HABER /  GÜNCEL

Kanal İstanbul'da flaş karar

Komoyunda Başbakan Erdoğan'ın çılgın projesi olarak bilinen Kanal İstanbul'da önemli bir gelişme yaşandı.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, "Kanal İstanbul Projesi ile ilgili Yüksek Planlama Kurulu kararı bu hafta içinde tamamlandı" dedi.

SÜREÇ RESMEN BAŞLADI
Kanal İstanbul Projesi ile ilgili YPK kararının çıkmasıyla ilgili Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım şunları söyledi: "YPK kararı çıktı. Kanal İstanbul'da artık bundan sonraki süreç, ihale hazırlıklarının yapılması, ihaleye çıkarılması ve yapım aşamasına geçilmesi. Resmen süreç başladı. Hayırlı olsun."

DAHA ÇILGINI YOK

Kimi "imkansız" dedi, kimi "seçim yatırımı" dedi. Ancak görünen o ki 2011'de kamuoyuna tanıtılan proje için Başbakan Erdoğan çok ciddi. Üçüncü Köprü ve yol düzenlemelerinin arından proje için çalışmalar başlayacak. Proje için atılan somut adımı hükümetin ekonomi patronu Babacan duyurdu.

Avrupa Yakası'nda Karadeniz ile Marmara denizi arasında yaklaşık 45 ile 50 kilometre uzunluğunda yaklaşık 100 metre genişliğinde bir kanal yapılması planlanıyor.

Babacan, Stratejik Düşünce Enstitüsünce düzenlenen "Ekonomi Güvenliği" konulu panelin açılışında yaptığı konuşmada, önlerinde çok önemli vizyon projeleri bulunduğunu söyledi.kanal-istanbul-projesi.jpg

ÖNCE KÖPRÜ ARDINDAN KANAL İSTANBUL

Bu projelerden en önemlisinin Kanal İstanbul Projesi olduğunu belirten Babacan, şöyle konuştu:

"Kanal İstanbul Projesi ile alakalı kanal yapıldığında bazı yolların yerinin değişmesi gerekecek. Köprüler gerekecek. İşte bunun ilgili Yüksek Planlama Kurulu kararı bu hafta içinde tamamlandı. Çünkü öncelikle yol, köprü çalışmalarının başlaması gerekiyor, arkasından da Kanal İstanbul Projesi'ni gerçekleştirelim. Bu ilk etapta bakanlar olarak 'acaba olur mu, olmaz mı, çok mu çılgın, acaba gerçekleştirilebilir mi?' şeklinde şüpheler hissettik ama Sayın Başbakanımız bunu açıkladı.kanal-istanbul.jpg

"BİZ BUNUN GERÇEKÇİ PROJE OLDUĞUNA İNANIYORUZ"

Olmayacak olsa zaten bu açıklanmazdı. Biz, bunun gerçekçi bir proje olduğuna inanıyoruz. Türkiye için, hatta dünya için çok konuşulacak bir proje olduğuna da inanıyoruz. Her türlü çevre değerlendirmesi ve hazırlığı çok dikkatli yapılmalı ama yapıldıktan sonra da İstanbul'u, İstanbul'un deniz trafiğini çok rahatlatacak bir proje haline gelecek. Aynı zamanda İstanbul'un daha sıhhatli, daha düzenli büyümesini de beraberinde getirecek proje olacak."

İNTERNETHABER'İN GÜNDEM HABERLERİ KATEGORİSİ DOPDOLU. GÜNDEME DAİR TÜM HABERLERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN