BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,95
ALTIN 2.437,03
HABER /  DÜNYA

Kanaat önderinden Erdoğan’a destek

Muş’un yetiştirdiği alimlerden biri olan kanaat önderi Şeyh Mustafa Baskın, “Devlet ve hükümet içerisinde fitne çıkarmak, ülkenin çıkarların...

Abone ol

Muş’un yetiştirdiği alimlerden biri olan kanaat önderi Şeyh Mustafa Baskın, “Devlet ve hükümet içerisinde fitne çıkarmak, ülkenin çıkarlarını göz ardı etmek dinimizce caiz değildir” dedi.
17 Aralık’ta İstanbul’da başlatılan yolsuzluk operasyonu ile hükümetin düşürülmeye çalışıldığı iddialarına yönelik açıklama yapan Şeyh Mustafa Baskın, tarafları sükunete davet ederek dinin siyasete bulaşmaması ve herkesin işini yapması konusunda uyarılarda bulundu. Konuşmasına Peygamber Efendimizin Hadis-i Şerif’lerinden örnek vererek devam eden Baskın, “Efendimiz; ‘Fitne uyumuştur. Onu uyandırana Cenab-ı Hak lanet eder’ diye buyuruyor. Biz Müslümanlar olarak fitnenin uyanmasına vesile olursak Rabb’imiz lanet eder. Kısacası ülkemizin birlik ve beraberliği, her şeyden daha üstündür. Devlet, belirli bir grup ve kesimin çıkarlarına ters olan bir adım attığında feryat figan edip bu ülkenin birlikteliğinin bozulmasını sağlamak hiçbir şekilde anlatılamaz” dedi.
Baskın, Cumhurbaşkanı ve Başbakanın inançlı insanlar olduğuna da vurgu yaparak, “Kaldı ki bu iki insan inançlı olmasa bile devletin ve hükümetin içerisine fitne sokanlara yüce Allah lanet eder. İnanan insanlar olarak yapılanları görmezden gelip, kendi çıkarlarımızı ülkemizin birlik ve beraberliğinden üstün tutmamalıyız. Devletin içişlerine karışmamalı, fitne çıkarmamalıyız” ifadelerini kullandı.
Seçilmiş bir hükümete ancak sandık başında ceza verilebileceğini belirten Baskın, “Dinimiz, oy kullanmanın da önemli olduğunu açıklıyor. İnanan insanlar olarak, inançlı insanlara oy vermeliyiz. Eğer münafıklara oy verirsek bunun hesabı bizden sorulur. Biz hükümetin yaptığı işlerden razıyız. Allah da onlardan razı olsun. İnanç ve akıl sahibi olan herkes bunu görmektedir. Yapılan yanlışlıklar bir gün fark edilecektir. Bu ülke ve İslam dünyası belirli bir grup ve cemaatten oluşmadığı gibi yapılan yanlışlıkları abartarak kamuoyuna sunmak da marifet değildir. Evet devlet içerisinde de yanlış yapanlar olabilir ama bunları topluma ifşa ederek sürekli taraflı bir şekilde yayın yapmakta hem dinen hem de vicdanen doğru değildir” diye konuştu.
Ülke içinde hükümeti istemeyenler olduğunu söyleyen Baskın, “Herkes hükümetin aleyhindeyken onlar muvaffak oluyor. Şimdiye kadar hiçbir Başbakan bu kadar oy almamıştı. Biz hükümetimize sürekli dualar ediyoruz. Bu insanlar her türlü iyiliği yapmak için çırpınıyor. 12 yıldan beri yapılan hizmetleri görüyoruz. Hatta uzun asırlardır yapılmayanlar yapılıyor. Hükümete beddua değil dua etmek gerekir. O kadar güzel hizmetleri yapan insanlara biz beddua değil ancak dua ederiz” dedi.
(İHA)