BIST 8.748
DOLAR 32,33
EURO 35,16
ALTIN 2.242,24
HABER /  POLİTİKA  /  SP

Kamalak'tan iddialı belediye hedefi

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, yerel seçimler öncesi çıtayı yükseltti.

Abone ol

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, yerel seçimler öncesi yeniden teşkilatlandıklarını belirterek, şu an 10 olan belediye sayısını 100'ün üzerine çıkaracaklarını iddia etti.

Kamalak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uzun ve çalkantılı bir dönem yaşayan partisinin "yeni yeni" toparlanmaya başladığını söyledi.

Yerel seçimler öncesinde kademe kademe işleri yoluna koymaya başladıklarını anlatan Kamalak, Numan Kurtulmuş'un Saadet Partisi'nden istifasıyla 55 il teşkilatı, yaklaşık 600 ilçe ve 700 belde teşkilatıyla toplam 86 belediyenin 76'sının da ayrıldığını kaydetti. 

O SÜRECE DEPREM NİTELEMESİ

O süreci "deprem" diye niteleyen Kamalak, teşkilatın dağılmış olmasıyla finansal açıdan sıkıntıya girdiklerini ve yegane gelirleri üye aidatlarını da kaybettiklerini söyledi.

Kamalak, "Erbakan hocamızın ölümü de etkiledi bizi. Milli Görüş'ün de onunla toprağa gömüldüğü ifade edildi ama herkes görüyor ki ayaktayız. Yerel seçimler öncesi yeniden teşkilatlandık, şu an 10 olan belediye sayımızı 100'ün üzerine çıkaracağız inşallah" görüşünü dile getirdi.

ORTADOĞU'DA HEDEF BÜYÜK İSRAİL

Ortadoğu'daki gelişmelere dikkati çeken Kamalak, nihai hedefin büyük İsrail devletinin kurulması olduğunu söyledi.

"İsrail'in en önemli düşmanlarından birisi Saddam'dı. Zira iddiası olan bir devlet başkanıydı. 'Kimyasal silahı var' dediler, yalanla bertaraf ettiler. Irak şu an can derdinde fiilen üçe bölünmüş durumda, istikrar yok. Irak'tan sonra diğer tehlike Suriye'ydi şimdi o da etkisiz hale getirildi" diyen Kamalak, şöyle devam etti:

"Ortadoğu'daki bütün gelişmelerin amacı İsrail'in güvenliğini sağlamak ama nihai hedef büyük İsrail devletinin kurulması. Bunun için de Türkiye'nin bölünmesi lazımdır. Türkiye'yi bölmek için yapılması gereken her şey de yapılıyor. Bunun için etnik yapı ve mezhepsel farklılıklar ön plana çıkarılıyor.

Kürtlere destek verildiğinde onların lider kadrosu, Türk merkezi yönetimine karşı kendilerine destek verenlere karşı minnettar kalacaktır o yüzden dışarıdan destek görüyor. Barış anlamlı bir çözüme kim hayır diyebilir, kim kardeş kanı aksın diyebilir."

KÜRTLERE MÜDAHALE EDİLDİ

Kürtleri inkar politikasının yanlış olduğunu anlatan Kamalak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İktidarda olsaydık olaylar bu boyutlara gelmezdi ki temelinde ekonomik ve eğitim sorunları var. 

En önemlisi oradaki insanların dinine, diline, kıyafetine ve ismine müdahale var. Birçok yerin ismi değiştirildi, neden? Bir takım değişiklikler yapılacaksa oradaki insanların rızası olması lazım oysa bırak onu sürgün yeri olarak kullanmışız. 

Türkiye'nin en fakir illeri, işsizliğin en yoğun olduğu iller neresi? Şu an ülkenin bölünme endişesini taşıyoruz."

EMPERYALİZM İÇİN KANLI PAZAR

PKK terör örgütünün silah bırakma konusuna değinen Kamalak, "Bırakmaları istenen silahları kimler veriyor" diye sordu.

"Küresel emperyalizme göre en iyi Müslüman ölü Müslümandır" görüşünü dile getiren Kamalak, şunları kaydetti:

"Türkiye'de barış sağlanırsa, bu durumdan örgütün Avrupa ayağı ve Avrupalılar memnun kalmayacaktır. Çünkü Doğu ve Güneydoğu küresel emperyalizm için kanlı bir pazardır. Paris'te 3 kadın öldürüldüğünde Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande onlarla görüştüklerini söyledi ki bu kadınlar kırmızı bültenle aranıyor. O görüştüğünü açığa vurdu, tek görüşen o mu acaba? 

'İmralı'dan barış çıkmaz, örgütün meşrulaşması çıkar' dedik ve şu an öyle oldu. Öcalan bebek katili mi yoksa devletin muhatabı mı? PKK terör örgütü olarak anılmayacak gerilla ya da özgürlük savaşçısı olarak alınacaktır."

Kamalak, herkesi tek çatı altında toplayabilecek yegane şeyin İslam kavramı olduğunu sözlerine ekledi.