BIST 10.046
DOLAR 32,45
EURO 34,64
ALTIN 2.383,80
HABER /  DÜNYA

BAKANI AVCI PROTESTOCULARI TAKMADI

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın çocuklarla birlikte Anıtkabir’e yaptığı ziyaret sırasında, kalabalık bir grup tarafından, ’Mustafa Kemal’i...

Abone ol

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın çocuklarla birlikte Anıtkabir’e yaptığı ziyaret sırasında, kalabalık bir grup tarafından, ’Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ sloganlarıyla protesto edildi. Eylemcilere tepki göstermeyen Bakan Avcı, grubun yanından yürüyerek Misak-ı Milli Kulesi’ne geçti ve Anıtkabir Özel Defterini imzaladı.
Milli Eğitim Bakanı Avcı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen bir grup öğrenciyle birlikte Anıtkabir’i ziyaret etti. Mozoleye çelenk koyan Avcı, İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı duruşunun ardından, öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirmek üzere Anıtkabir merdivenlerine yöneldi. Bu sırada, protokol töreni olduğu gerekçesiyle mozolenin bulunduğu bölüme alınmayan bazı ziyaretçiler, Anıtkabir görevlilerine tepki gösterdi. Ziyaretçilerin tepkisi, daha sonra Milli Eğitim Bakanı Avcı’ya yöneldi. Bir grup ziyaretçi, ’Cumhuriyet değil AKP yıkılacak’, ’Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ sloganlarıyla Milli Eğitim Bakanı Avcı’yı protesto etti. Bazı ziyaretçiler ise mozolenin bulunduğu bölüme Türk bayrağı asılmamasına tepki gösterdi. Protestolara herhangi bir tepsi göstermeyen Avcı, grubun yanından yürüyerek Misak-ı Milli Kulesi’ne geçti ve Anıtkabir Özel Defterini imzaladı. Avcı deftere şunları yazdı: "Birinci Meclis’in toplanmasının 93. yıl dönümünde bugünü armağan ettiğiniz çocuklarımıza muasır medeniyetlerdeki akranlarının sahip olduğu imkanların çok daha fazlasını sağlayabilmek konusunda bizden önce yapılmış olanların üstüne yenilerini eklemek için canla başla çalışıyoruz. Rahat uyu."
Milli Eğitim Bakanı Avcı, Anıtkabir içindeki Kurtuluş Savaşı müzesini gezdikten sonra Anıtkabir’in arka bölümünden çıktı.
(İHA)