BIST 10.046
DOLAR 32,45
EURO 34,64
ALTIN 2.383,47
HABER /  DÜNYA

KAÇAN ŞANSI KAN İZİ ELE VERDİ

Konya’da, 16 yerinden bıçaklanan kimsesiz çocuğun 200 metre sürünerek geldikten sonra yardım istediği ortaya çıktı. Yaralı çocuğun sürünürke...

Abone ol

Konya’da, 16 yerinden bıçaklanan kimsesiz çocuğun 200 metre sürünerek geldikten sonra yardım istediği ortaya çıktı. Yaralı çocuğun sürünürken bıraktığı kan izlerinden şüphelinin bekar evine ulaşan polis, şahsı kaçarken başka bir yerde yakaladı.
Olay, önceki gün sabaha karşı saat 04.30 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Esenler Mahallesi Bağdat Sokak içerisinde meydana gelmişti. Yaralı vaziyette sürünüp bir kapıyı çaldıktan sonra bayılan kimsesiz A.Y. (16) Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılmıştı. Komada yaşam destek ünitesine bağlı olarak yaşayan A.Y’nin annesinin vefat ettiği, babasının ise bir suçtan dolayı cezaevinde olduğu öğrenildi. Polis yaralı şahsın şuurunun kapalı olması nedeniyle kendisini bıçaklayan şahıs hakkında bilgi alamadı. Bunun üzerine olay yerinde inceleme yapan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, sürünerek geldiği yönü takip etti. Yaklaşık 200 metre süründüğü ortaya çıkan A.Y’nin kan izinin Baybura H’nin (22) bekar evinin önünde bittiği belirlendi. Polis şüpheli şahsı bekar evinde bulamayınca, bu kez ailesinin evine gitti. Polis, 1 aydır eve gelmeyen Baybura H’nin olay günü sabaha karşı eve geldiğini ve üzerini değiştirip gittiğini öğrenirken, eve çıkarttığı kanlı kıyafetleri de buldu. Çalışmalarını sürdüren polis, şüpheli şahsın Bedir Mahallesi’nde olduğunu belirleyerek yakaladı. Yakalanan şüphelinin, A.Y. ile birkaç gün önce tanıştıklarını ve uyuşturucu almak için kendisinden aldığı paranın fazlasını istemesi nedeniyle olayı gerçekleştirdiğini söylediği öğrenildi.
Şüpheli Baybura H, kasten adam öldürmeye teşebbüs suçundan dolayı Konya Adliyesi’ne sevk edildi.
(İHA)