BIST 9.479
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.507,68
HABER /  POLİTİKA  /  BBP

Kamalak'tan BBP ile ittifak açıklaması

Saadet Partisi erken seçimde ittifak yapacak mı? Kamalak, 'BBP ile ittifak yapacak mısınız?' sorusuna yanıt verdi.

Abone ol

7 Haziran seçimlerinde aldığı sonuçla hayal kırıklığı yaratan Saadet Partisi erken seçimde ne yapacak? BBP ile ittifak yaparak yüzed 2.06 oy alan Saadet Partisi 1 Kasım'da yeniden ittifak yapacak mı?

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, 'BBP ile seçim ittifakı yapılacak mı' sorusuna "Şu an ittifak görüşmemiz falan yok ama bu olmaz anlamına da gelmez" diye yanıt verdi.

Diyarbakır'da çeşitli temaslarda bulunan Kamalak partisince düzenlenen toplantıda, Ensar Vakfı, Anadolu Gençlik Derneği ve Güneydoğu Genç İşadamları Derneği'nin de bulunduğu bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.

ERKEN SEÇİM

Kamalak, erken seçimde parti olarak Büyük Birlik Partisi (BBP) ile ittifak kurup kurmayacaklarına ilişkin soruya, Saadet Partisi'nin bu ülke ve millet için var olduğunu söyledi.

Ülkede sorunlar varken 'Bize ne?" deyip kenara çekilemeyeceklerini vurgulayan Kamalak, bu manada ellerini değil, başlarını ve gövdelerini taşın altına koymaya hazır olduklarını aktardı.

Kamalak, zamanı geldiğinde ülke ve millet için en faydalı olabilecekleri yöntemleri araştıracaklarını anlatarak, "Şu an ittifak görüşmemiz falan yok ama bu olmaz anlamına da gelmez. Olduğu takdirde de birtakım temel çizgilerimiz var. Ondan da kati surette vazgeçmeyiz, fedakarlık yapmayız" şeklinde konuştu.

Toplantı daha sonra basına kapalı devam etti.