BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Davutoğlu: Şehit cenazelerini istismar edenler...

Başbakan Ahmet Davutoğlu Köşk'te Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu üyelerine seslendi. Davutoğlu son dönemde yaşanan olaylarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu Köşk'te  Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu üyelerine hitap etti. Davutoğlu PKK'ya yapılan operasyonlarla ilgili; ''Vatandaşlarımızın zarar görmemesi için elimizden gelen herşeyi yapacağız'' şeklinde konuştu. Davutoğlu: Birbiri ile savaştığı söylenen 3 örgüt de 20-23 Temmuz arasında aynı anda eyleme geçti, şehit cenazelerini istismar edenler onalrın ruhlarına zarar veriyor'' dedi.

Davutoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

Bu tarih bizim ortak tarihimiz. Kimliklerimiz farklı olsa bile tek bir inancın, tek bir tarihi geçmişin varlığı ve bilinciyle birlikte yaşayadık. Zorlukları birlikte aşalım. Ama dışardan ve içerden şer odakları bu birlikteliği bozmak için çok çaba sarfettiler. Kardeşi kardeşten ayırmaya, eti tırnaktan koparmaya çalışanlar çıktı. Bugün Suriye'ye baktığımızda, Irak'a baktığımızda acıların nice şehirleri ayırdığını görüyoruz.

TÜRKİYE GÜVENLİ BİR LİMAN OLDU

Böyle kritik dönemde Türkiye vatandaşlarının demokratik haklarına dikkat etti ve komşularına da güvenli liman oldu. Sizler Anadolu'nun ve Mezopotamya'nın yiğit insanlarısınız, sizler bu toprakların emin olması için gönüllerin koruyucususunuz.

Terör örgütünün asker ve polisimize yaptığı saldırılar bütün Türkiye'ye yapışmış saldırılardır. Saldırıların amacı gönüldaşlık bilincini yok etmektir.

PKK ZULÜM EDEN BİR ÖRGÜT

PKK önce Kürt kardeşlerimize zulum eden bir örgüt. Doğu'daki çocuklarımızı terör örgütünün kan ve ölüm makinesi haline getirenler bir insanlık suçu işliyor. 90'lı yıllarda yapılanların aynısının farklı bir cihetten yapılması için faaliyetler yürütülüyor, insanlar göçe zorlanıyor.

PKK yaşama hakkına saldıran bir örgüt. Anne babaların hapishanede çocuklarıyla kendi dilleriyle konuşma hakkı vardır. Temel haklar aiçin adım atarken PKK'nın bütün kaynaklarını kurtumaya çalıştık.

3 TERÖR ÖRGÜTÜ HAREKETE GEÇTİ

Son 12 yılda yaşanan acıların bitmesi için her adımı  attık. 2013'te madem ki Meclis'te bütün Türkiye temsil ediliyor, silahlar yurtdışına çıksın dedik.

Birbiri ile savaştığı söylenen 3 örgüt de 20-23 Temmuz arasında aynı anda eyleme geçti.

DAEŞ'E KARŞI ÇIKTIĞIMIZ GİBİ PKK'YA DA KARŞIYIZ

Buradan herkese sesleniyorum gelin PKK terörüne karşı çıkalım. Haksızlığa nasıl karşı çıktıysak PKK terörüne de öyle karşı çıkalım.

DEAŞ terörüne nasıl karşı çıktıysak, PKK terörüne de öylekarşı çıktık. Anadolu'nun ve Mezapotamya'nın çocuklarını kendi kör ideolojileri uğruna kulananlara karşı mücadelemiz devam edecek.

BİZ O KILICI ALIR KIRARIZ

Herkes meşru siyasal platforma gelsin orada her türlü meseleyi tartışalım. Kim PKK teörünü alıp demokrasi kılıcı gibi sunmaya çalışırsa o kılıcı kırarız.

Şehit cenazelerini istismar edenler şehitlerimizin ruhuna zarar veriyor. Fedakaralıklar gereken bir dönem yaşıyoruz. Sarıkamış'ta askerlerimiz fedakarlık yapmamış olsalardı bugün ülkemizde huzur içinde olamazdık.

VATANDAŞLARIMIZ İÇİN HERŞEYİ YAPACAĞIZ

Tek bir vatandaşımızın zarar görmemesi için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Operasyonlar sadece PKK'ya karşıdır. Bu zor günleri omuz omuza verdiğimizde aşacağımıza inanıyorum.
 Annlerin yüreklerinin yanmadığı o günleri hep beraber göreceğiz.