BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.306,06
HABER /  POLİTİKA  /  SP

Kamalak baba ocağına çağırdı

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, birlik ve beraberlik için hekesi baba ocağı olarak nitelediği partisine davet etti.

Abone ol

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Şöyle bir bakın İslam ülkeleri hemen hemen bütünü ile sömürgeleştirilmiş durumdalar. İslam diyarı paramparça olmuş. Bu da yetmiyormuş gibi bir de içten içe kaynatıyorlar. Ne olur gelin bu oyunu bozalım diyoruz" dedi.

Kamalak, partisinin Ağrı Adliye Sarayı Dörtyol Kavşağı'nda düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada, kimseyle aralarında ayrılığın, mesafenin olmadığını belirterek, birlik ve beraberlik için yola çıktıklarını söyledi.

Bütün insanlarla kardeş olduklarını bunun için mücadele ettiklerini anlatan Kamalak, "Eğer Ağrı'da, bu güzel ilimizde barış istiyorsak gelin Saadet diyelim. Huzur istiyorsak gelin baba ocağında birleşelim. Falan partilerin filan partilerin dünkü ana çatısı Refah ve Fazilet değil miydi? Huzur için barış için kardeşlik için gelin beraber olalım. Bakın bizim olmadığımız yerlerde gerilim vardır, kargaşa vardır. Kutuplaşma ve gruplaşma vardır. Halbuki biz bütün milletin tüm fertlerini kardeş sayan bir ruhu temsil ediyoruz" diye konuştu.

Kamalak, doğuda birçok yerde ilk yatırımları Saadet Partisi'nin yaptığını, Ağrı'da da kurulan şeker fabrikasının partileri tarafından kurulduğunu ifade eden Kamalak, şöyle devam etti: 

"Ağrı'ya çok sayıda yatırım yapıldı. Bu yatırımların hepsi rahmetli Necmettin Erbakan zamanında yapıldı. Yine ilimizin en önemli merkezlerinden biri olan Et Balık Kurumu, Erbakan tarafından kuruldu. Bir ülkenin yatırım yapmadan, üretime geçmeden işsizliği yenmesi, fakirliğin üstesinden gelmesi gelir dağılımında adalet sağlaması mümkün değil. Çevrenize bir bakın arabalar var. Bu arabaların ruhsatına sizin isimleriniz yazılı. Evinizin önündeki arabanın motoruna bakın. Göreceksiniz ki İngiliz, Alman, Japon ve Fransız malıdır. Biz milli görüş olarak diyoruz ki bu arabaları biz üretmeliyiz. Semalardaki uçaklarımızı biz yapmalıyız. Gemilerimizi biz inşaa etmeliyiz. Savunma sanayimizin gerektirmiş olduğu malzemeleri biz üretmeliyiz. Üretmeyen bir ülkenin fakirliği yenmesi, işsizlik problemini yenmesi mümkün değildir."

İslam dünyasının kargaşa içerisinde olduğunu ve kardeş olan insanların birbirini katlettiğini belirten Kamalak, şunları kaydetti:

Şöyle bir bakın İslam ülkeleri hemen hemen bütünü ile sömürgeleştirilmiş durumdalar. İslam diyarı paramparça olmuş. Bu da yetmiyormuş gibi bir de içten içe kaynatıyorlar. Ne olur gelin bu oyunu bozalım diyoruz. Ne acıdır ki bugün Müslüman gavurların silahı ile birbirlerini katlediyorlar. Hangi mezhebe mensup olursa olsun, hangi ırka mensup olursa olsun, ben müminim diyen her bir kardeşime soruyorum. Senin kardeşine çevirdiğin silah kimin silahı bir bak lütfen bu silah gavurun silahı ama hedef aldığın insan senin kardeşin. Gelin ırkçı emperyalizmin bu oyununu bozalım. Parçalandığımız, bölündüğümüz yeter artık diyorum. Biz diyoruz bu oyunları bozmamız lazım, gelin bu oyunları Ağrı'mızdan başlayarak bozalım."

Ağrı Belediye Başkan adayı Fatih Aydın ise kentte belediye başkanlık seçimini kazanmak istediklerini belirterek, bunun için çalıştıklarını söyledi.

Aydın, 30 Mart seçimlerinin Ağrı'da iptal edilmesinin ardından Saadet Partisi'nin adayını değiştirdiğini hatırlatarak, "Değiştirilen adayın yerine ben layık görüldüm ve ben bu görevi şerefle kabul ettim. Bu görevi aldığım zaman Allah'ıma şükrettim. Kendi memleketime, milletime hizmet edeceğimden dolayı mutlu oldum. Aday olduktan sonra beni bağrına basan, kucaklayan Ağrı halkına teşekkür ederim. Halkımızdan alacağımız destekle ilimizde güzel hizmetler yapmak istiyoruz. Bundan dolayı siz değerli halkımızdan destek bekliyoruz.."

Mitinge, Saadet Partisi Genel İdarie Kurul Üyesi Fethullah Erbaş ve Genel İdare Kurulu Üyesi Süleyman Erim de katıldı.