BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Kahramana çifte ziyaret

Bir ziyarette Büyükanıt'tan... Yaralı askerler Büyükanıt'ı duygulandırdı...

Abone ol Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın Diyarbakır'daki patlamanın ardından olay yerinde yaptığı inceleme ve yaralıları ziyaretinde duygulu anlar yaşandı.

Büyükanıt ve beraberindeki kuvvet komutanları, dün ilk olarak patlamada yaralanan askerleri, Diyarbakır Askeri Hastanesi'nde ziyaret etti. Yaralanan 18 kişiye geçmiş olsun dileğinde bulunan Büyükanıt, yaralılara içinde kitaplar da bulunan birer çanta hediye etti. Büyükanıt, ziyaretinde askerlerden olay anını anlatmalarını istedi ve sorular sordu.

Yaralı askerler, lojmana doğru hareket halindeyken, 200 metre kala, caddenin sağında park halindeki bir araç zinciri gördüklerini ve patlamanın bu esnada olduğunu belirtti.

Askerler, "Patlama, içinde bulunduğumuz aracın sağ tarafından gerçekleşti. Hemen tahliye edildik. Patlamadan çok kısa bir süre sonra yangın çıktı" dedi. Bazı askerlerin, "Göreve hazırız komutanım" sözleri, Büyükanıt'a duygulu anlar yaşattı.

Hastanede, askeri personeli taşıyan otobüsün sivil şoförü Cahit Kara, Büyükanıt'a "kahraman" olarak tanıtıldı.

Hastane komutanı, Kara'yı Büyükanıt'a, "Patlama anında hemen kapıları açmış, camları kırıp herkesin tahliyesini sağlamış. Bir-iki kişiyi de kurtarmış. İşte bizim kahramanımız" diye tanıttı. Kara, Büyükanıt'ı ellerini öperek karşıladı ve gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür etti.