BIST 10.541
DOLAR 32,28
EURO 35,01
ALTIN 2.476,10
HABER /  GÜNCEL

Bile bile KATLETTİLER

PKK, çocukları bilerek öldürdü. Patlama anında aracın yanındaydılar...

Abone ol

Çiftçi bir ailenin çocuğu olan ve Diyarbakır'a göç ettikten sonra amcalarıyla birlikte küçük bir büfe işletmeye başlayan Ferhat Mutlu'nun en büyük isteği edebiyatçı olmaktı. Arkadaşlarına gizlice yazarak şiire başlayan Ferhat, başka bir dershanede üniversiteye hazırlık dersleri alıyordu.

Olay günü sırdaşı Rıdvan Süer'le hafta sonu oynayacakları maça ilişkin plan yapmak ve beraber eve dönmek için çocukluk arkadaşı ve akrabası Süleyman Mutlu'nun devam ettiği dershaneye gitti. Süleyman, Ferhat ve Rıdvan'a "2 saat etüt var beklemeyin" dedi ama "Olsun, biz buradayız" yanıtını aldı. Ders arasında çıktıklarında da yine karşısındaydı iki arkadaşı; gitmemeye kararlı.

ARABA YANINDA SOHBET

"Patlayan aracın üzerine kitaplarını koymuş sohbet eden iki arkadaş..." Süleyman'ın hafızasında Ferhat ve Rıdvan'a ilişkin olarak kalan son görüntü bu!

DHA, kurbanların bomba yüklü otomobile 5 ve 12 metre uzaklıkta olduklarını duyurdu. Süleyman Mutlu ise patlama anından önce gördüklerini şöyle anlattı:

"Her yer alevler içindeydi. Dışarıya çıkmamıza izin vermediler. Sonra yan taraftan bizi tahliye ettiler. Parçalanan insanlar vardı. Ferhat'la Rıdvan'ı göremedim. Gitmişlerdir diye düşündüm. En son, patlayan araca dayanmış konuşurlarken görmüştüm. Kitaplarını arabanın üzerine bırakmışlardı. Meğer gitmemişler."

Henüz resmi bir açıklama yapılmasa da ilk bulgulara göre patlamaya uzaktan kumandalı bomba düzeneği neden oldu. Saldırı için dershanenin karşısını "bilerek" seçen teröristler, Süleyman Mutlu'nun anlatımlarına göre, Ferhat ve Rıdvan'ın patlatılan aracın hemen yanında bulunduklarını "görerek" hareket etti.

(Milliyet)