BIST 10.267
DOLAR 32,28
EURO 34,76
ALTIN 2.407,87
HABER /  DÜNYA

Kafkas’tan CHP’ye İzmir li gönderme

Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, “Ege Bölgesi’nde gezerken yollardaki çukurlardan CHP mıntıkasına girdiğini anlıyorsun” dedi.<br/>Sağlık...

Abone ol

Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, “Ege Bölgesi’nde gezerken yollardaki çukurlardan CHP mıntıkasına girdiğini anlıyorsun” dedi.
Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, birtakım ziyaretlerde bulunmak ve şehit tıbbiyelileri anma törenine katılmak üzere Çanakkale’ye geldi. Kafkas, ilk Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna’yı ziyaret etti. Valilik binasına gelen Kafkas’ı; Vali Güngör Azim Tuna, AK Parti Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir, AK Parti Çanakkale Milletvekili Mehmet Daniş, İl Emniyet Müdürü Osman Zoroğlu karşıladı. Burada kısa bir açıklama yapan Kafkas, “Çanakkale’ye yeni yapılacak olan Devlet Hastanesi ihalesi haziran ayında yapılacak. Devlet olarak her imkanı seferber ettik. En kısa sürede hastaneyi tamamlayıp Çanakkalelilerin hizmetine sunacağız” dedi.
Valilik ziyaretinin ardından AK Parti İl Başkanlığını ziyaret eden Kafkas, burada partililerle bir araya geldi. Kafkas, yeni yapılacak olan Çanakkale Devlet Hastanesi hakkında partililere bilgi verdi. Kafkas, “Çanakkale’mizin en büyük sorunu şuydu; dünyanın en güzel yeri, en güzel boğazındasınız tarihin, verdiği çok önemli bir mirasımız var ama Çanakkale’nin temel sorunu Ankara’dan payını alamıyordu. Şimdi Ankara payını vermek istiyor, Çanakkale almakta direniyor. Böyle garip bir duruma geldik. Eskiden bunun tersiydi, şimdi tam tersi oldu. Çanakkale’ye yapılacak hastane bedeli 105 trilyon lira. Tek kalemde Çanakkale tarihinde yapılmış en büyük yatırım bundan sonra da yapılacak en büyük yatırım. Biz 5 senedir birilerinin peşinde geziyoruz. Bu kafa şunu gösteriyor; Ege Bölgesi’nde gezerken CHP mıntıkasına girdiğini anlıyorsun. Arabada uyuyorsun, nerede uyanıyorsun? Bir şehir merkezine girdiğinde uyanıyorsun ve o zaman anlıyorsun ki CHP mıntıkasına girmişsin. Yollar bozuk. Çukurlara düşmeye başladığın zaman anlıyorsun bir CHP mıntıkasına girdiğini. Kaymak gibi otoyollardan geliyorsun, şehir merkezindeki bozuk yollara giriyorsun” diye konuştu.
Türkiye’nin bugün IMF’ye borcunu sıfırladığını ve kredi açan bir ülke haline geldiğini belirten Kafkas şunları söyledi:
“2002’te çıkıp deseydik ki, ’Biz sağlıkta şu atılımları yapacağız, yollarımız şöyle olacak, Türkiye artık muhannete muhtaç olmayacak, bu IMF dediğinizi boğacağız, ondan para almayacağız, onlara para vereceğiz’, hiç kimse bize inanmazdı. Türkiye’nin bugün IMF’ye borcunu sıfırladı. Kredi açan bir ülke haline geldik."
(İHA)