BIST 9.981
DOLAR 32,38
EURO 34,72
ALTIN 2.428,25
HABER /  GÜNCEL

Kadir Topbaş'ı eşinden dinleyelim

Kadir Topbaş gibi Kasımpaşalı olduğunu söyleyen eşi Özleyiş Topbaş, kocasından ilk isteği şu oldu.

Abone ol

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kadir Topbaş'ın, eşi Özleyiş Topbaş 30 yıllık evliliği, çocukları ve tüm özel yaşamıyla ilgili merak edilenleri Yeni Şafak Gazetesi'ne anlattı. "Eşim verdiği her sözü tutar, tutamayacağı sözü vermez. Ona güveniyorum, Beyoğlu'nda çok iyi işler başardı, İstanbul içinde daha iyi işler yapıp başarılı olacağına inanıyorum" diyen, Özleyiş Topbaş, 30 yıllık hayat arkadaşını böyle anlatıyor ve devam ediyor: "Evle ilgili hiçbir problemi ona yansıtmam."

Boşuna dememişler "Her başarılı erkeğin arkasında, başarılı bir kadın vardır" diye..

"Evlilik, çok büyük anlayış ve bekleyiş gerektiriyor. 30 yıllık evliyiz, Hüseyin, Kübra ve Ömer adında 3 çocuğumuz var. Eşim evlendiğimiz yıldan beri siyasetle uğraşıyor, onun için artık alıştım, bu da bizim yaşam biçimimiz oldu. Özel hayatımız diye birşey yok." Böyle diyor bayan Topbaş.

İŞİN SIRRI, SAYGIDA

Şimdi diyeceksiniz ki, "Özel hayat yok ise evlilik nasıl olur? Bir eş buna ne kadar katlanabilir?" İşte Özleyiş Topbaş'ın cevabı: "Bu işin sırrı saygı. Birbirimize olan saygımız hayatımızı kolaylaştırıyor. Oldukça geç saatlerde gelip, erken gittiği zamanlar da oluyor. Mümkün olduğunca onu beklemeye çalışıyorum. Ama böyle bir konumda olan bir insanın eşininde çok özverili olması gerekiyor."

Ya çocuklar? Dahası, onlara hem anne hem baba olmak nasıl bir duygu?

ÇOCUKLARIYLA ARKADAŞ GİBİ

"Zaten artık çocuklarımız da büyüdüğü için sorun olmuyor. Hepsi de çok iyi okudular. Büyük oğlum Hüseyin'i 8 ay önce evlendirdik ve düğünle ilgili hemen her şeyle ben ilgilendim. El işini de çok severim, düğün kına ve çerez için gidip malzeme alıp kendi ellerimle tek tek küçük paketler yaptım. Kızım Kübra (Topbaş) Kavurmacı'da 2,5 yıllık evli, küçük oğlumuz Ömer ise, şu an Koç Üniversite'si İşletme 1. sınıf öğrencisi. Ama Kadir Bey'in de hakkını yiyemem, kesinlikle çocuklarıyla çok ilgili ve arkadaş gibidir."

MUTFAĞIMI ÇOK SEVİYORUM

Özleyiş hanım, şıklığının adresi olarak Vakko'yu gösteriyor ve eşiyle faklı yerlerden giyindiğini belirterek bunu şöyle açıklıyor: "Ben Vakko'dan giyiniyorum, özellikle başörtülerim de ilk tercih vakko, eşim Cacharel'den giyiniyor. Çünkü damadımız Ömer Faruk Kavurmacı, Cacharel'in Türkiye temsilcisi."

Ya özel zevkleri?

"Güzel yemek yapmak konusunda çok iddialıyım, mutfağı çok seviyorum. Misafirlerimi kendim ağırlamaktan çok hoşlanırım. Sezen Aksu, İlhan Şeşen gibi sevdiğim sanatçıları dinliyorum. Bunun dışında her ev hanımı gibi takip ettiğim bazı TV dizileri de var. Eşim esasında çok beceriklidir, mutfağa girse salatadan tutunda birçok yemeği yapabilir. Fakat dediğim gibi eve çok geç ve yorgun geldiği için ben kıyamıyorum, vakti de olmuyor. Bir bardak suyunu bile ben vermeyi tercih ediyorum. Yemek konusunda hiç seçim yapmaz, bu konuda çocuklarımdan bile daha rahat olduğunu söyleyebilirim."

İSTANBUL'U SEVİYORUM

Kendisinin de eşi Kadir Bey gibi Kasımpaşa'lı olduğunu söyleyen Özleyiş Topbaş'ın, bu konudaki fikirleri de şöyle: "Babam Ankara'lı, annem Rize'li. Ben doğma büyüme Kasımpaşalıyım. Eşim İstanbul dediği zaman onu destekliyorum ve güzel olan her şeyin yapılmasını istiyorum. Çünkü ben de İstanbul hayranı bir insanım. Eşim aynı zamanda mimar olduğu için ilk dikkatimi çeken çarpık yapılaşmanın çözümlenmesini istiyorum. Özellikle gecekondu kesimlerinde yaşayan vatandaşlarımızın da artık standartlarının yükselmesi ve daha bir refah içinde yaşayabilmelerini isterim. Tabii bu ne kadar mümkün onu bilemiyorum" dedi.