BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,79
ALTIN 2.412,53
HABER /  GÜNCEL

Öcalan, Öcalan'ı tasfiye etti

Osman Öcalan ve beraberindekilerin Musul'da ABD'li askerlerin kontrolü altında olduğu sanılıyor.

Abone ol

Abdullah Öcalan'ın kardeşi Osman Öcalan'ın, örgüt içinde kendisine yöneltilen suçlamaların ardından Kuzey Irak'taki kamptan kaçarak, IKDP güçlerine sığındığı iddia edildi.

PKK-KADEK'in ismini değiştirerek Kongra-Gel ismini almasıyla örgütün liderleri arasında başlayan görüş ayrılığının bölünme ile sonuçlandığı öne sürüldü.

PKK lideri Abdullah Öcalan'ın kardeşi Osman Öcalan'ın geçtiğimiz 13 Şubat'ta Kuzey Irak'ın Kandil Dağı'ndaki örgüt kampından ayrılarak IKDP'ye sığındığı belirtildi. İddialara göre olay şöyle gelişti: Osman Öcalan'la uzun süredir görüş ayrılığı yaşayan Kongra- Gel örgütünün yöneticileri Öcalan'ı örgüte karşı faaliyetler yürüttüğü gerekçesiyle "uygulama" adını verdikleri sorguya almaya karar verince ipler koptu. Ferhat kod adlı Osman Öcalan'la birlikte, PKK Avrupa eski sorumlusu Kani Yılmaz, Botan kod adlı Nizamettin Taş, Jiyan Deniz ve Hıdır Yalçın gibi örgüt yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 13 kişi KDP'ye sığındı. Bu gelişmenin ardından aralarında kadın militanların da bulunduğu 100 kişinin örgütten ayrıldığı öne sürüldü.

BAĞIMSIZ ADAY ÇIKARDILAR

Osman Öcalan ve beraberindekilerin Musul'da ABD'li askerlerin kontrolü altında olduğu sanılıyor.Örgütten ayrılan Osman Öcalan ve yandaşlarıyla ilgili Kongra-Gel Örgütü'nün militanlarına gönderdiği talimat da ortaya çıktı. Örgütten kaçan Öcalan ve yandaşlarının bütün görevlerinden el çektirildiği belirtilen talimat da kararın nedenleri sayılırken şok iddialara yer verildi. Osman Öcalan ve yandaşlarının örgütün paralarına el koyduğu ve seçim arifesinde Güneydoğu'da Kürt oylarını bölmek için bağımsız belediye başkan adayları çıkardıkları ve bu yolla örgütün lideri Abdullah Öcalan'ın talimatlarına karşı geldikleri anlatılıyor.

ABD BASKISI

PKK-KADEK'in kuruluşundan sonra ismini değiştirerek Kongra-Gel adını alan örgütteki bölünmede, Amerika'nın örgüte yönelik "Ya Irak'ı terk edin, ya da silahlarınızı bırakıp Irak vatandaşı olun" baskısının etkili olduğu belirlendi. Örgüt içinde Amerika'nın tutumuna karşı alınacak tavır da görüş ayrılıklarıyla birlikte çatlağa neden oldu. Kongra-Gel örgütünün kurulması sırasında örgüt silahlı ve siyasi kanat olarak ikiye ayrılmış. Silahlı gruplara özerk bir yapıya kavuşturulmuştu. Buna göre örgütün siyasi kanadını oluşturan Kongra Gel Yürütme Kurulu 36 kişiden oluşacak ve sivil bir görüntüye sahip olacaktı.Bu amaçla daha önce DEP milletvekililliği yapan Zübeyir Aydar ile Remzi Kartal gibi isimlerde bu oluşumda yer aldı. Osman Öcalan kuruluşuna karşı çıktığı Kongra-Gel'in Yürütme Kurulu'nda söz sahibi olmak için yer almıştı.