BIST 9.722
DOLAR 32,52
EURO 34,81
ALTIN 2.430,18
HABER /  GÜNCEL

Kadir Topbaş'dan ilk Polat Towers açıklaması

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Polat Towers'da çıkan yangına ilişkin açıklama yaptı

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Polat Towers'da çıkan yangına ilişkin, ''Türkiye'de ve İstanbul'da dün ilk defa bir gökdelen yangını yaşadık ama bir başka olguyu daha yaşadık, İstanbul itfaiyesi oldukça başarılı iş çıkardı'' dedi.

Gökdelendeki soğutma çalışmalarının, sıcak hava nedeniyle yangının tekrar nüksetmesi olasılığına karşı sürdürüldüğünü belirten Topbaş, ''Yangına klima neden olmuş olabilir. Ama açıklama yapmak için daha erken. Ekipler her katı tek tek tarıyor'' diye konuştu.

Başkan Kadir Topbaş, The Marmara Otel'de katıldığı programın ardından, Polat Tower'da çıkan yangınla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı. Topbaş, Türkiye ve İstanbul'da ilk defa bir gökdelen yangınına şahit olunduğunu belirterek "Tekrarını inşallah yaşamayız" dedi.

NEW YORK İTFAİYESİ İLE EŞDEĞER

Bir gazetecinin, yangının çıkış nedeninin tespit edilip edilmediğine ilişkin sorusu üzerine, bu konuda itfaiye ekiplerinin çalışmalarını sürdüğünü belirten Topbaş, ''Türkiye'de ve İstanbul'da dün ilk defa bir gökdelen yangını gördük, yaşadık ama bir başka olguyu da yaşadık, İstanbul itfaiyesi oldukça başarılı bir iş çıkardı. Yangının başlamasından sonra 3 dakikada binaya erişip müdahaleyi başardılar. Şunu ifade edebilirim ki, İstanbul itfaiyesi olarak ekipmanımız çok güçlü. New York itfaiyesiyle eşdeğer olduğunu söyleyebilirim'' diye konuştu.

SAĞLIKLI YAPILMIŞ BİR BİNA

''Akıllı binalar'' diye adlandırılan bu tür gökdelenlere iskan alınırken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye İşleri Müdürlüğü'nün projeyi yerinde denetlediğini, binanın yangın yönetmeliğine uygun olması halinde iskan izni verdiğini anlatan Topbaş, ''Zaten denetim yaptığımızda da bu bina da yönetmeliğe uygundu. Sağlıklı yapılmış bir yapıydı'' dedi.

KLİMA OLABİLİR

Gökdelendeki soğutma çalışmalarının, sıcak hava nedeniyle yangının tekrar nüksetmesi olasılığına karşı sürdürüldüğünü belirten Topbaş, ''Yangına klima neden olmuş olabilir. Ama açıklama yapmak için daha erken. Ekipler her katı tek tek tarıyor'' diye konuştu.

Yangının klimadan çıktığının netleşip netleşmediği yönündeki bir soruya da Topbaş, ''Tahmini olarak klima olasılığı biraz daha fazla, ama net değil. Yaz aylarında sıcak bölgelerde elektrik kullanımı artmakta. Bu da kablolarda oldukça yoğun ısı oluşturuyor. Kablolarda hiç bir kesik olmaması gerekiyor. Yangının net çıkış nedeni araştırma yapıldıktan sonra ortaya çıkacak'' cevabını verdi.

Topbaş, yangının çıktığını, evi bu bölgeye çok yakın olan eski Milli Eğitim Eğitim Bakanı, AK Parti İstanbul Milletvekili Nimet Çubukçu'dan telefonda konuştuğu sırada duyduğunu da söyledi.