BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Kadir Topbaş balıktan korktu!

Kadir Topbaş, dev akvaryumun önünde poz verirken arkasında beliren büyük balığı görünce bir anda panikledi.

Abone ol

İstanbul Akvaryum Kompleksi'ni gazetecilerle gezen Kadir Topbaş, dev akvaryumun önünde poz verirken arkasında beliren büyük balığı görünce bir anda panikledi.

İstanbul Akvaryum Kompleksi'nde sona yaklaşılıyor. Nisan ayının başında resmi açılışı yapılacak akvaryumun ilk ziyaretçileri İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve gazeteciler oldu.


Dünyanın tüm denizlerinden 15 bin balığın sergileneceği akvaryumda 3 bin balık şimdiden yerini aldı. Karadeniz, Akdeniz, Ege Denizi bölümlerinin yer aldığı akvaryumda ayrıca, Cebelitarık boğazından, Süveyş kanalına, Pasifikten, Yağmur ormanlarına kadar bir çok bölüm bulunuyor.

DÜNYANIN EN BÜYÜĞÜ OLMAYA ADAY

Dünyanın tüm denizlerinden 15 bin balığa ev sahipliği yapacak akvaryum bu özelliğiyle dünyanın en büyük akvaryumu olmaya aday. Florya'da yaklaşık 100 dönüm büyüklüğündeki arazide yer alan İstanbul Akvaryum; hacmiyle, içerisinde barındırdığı canlı çeşidiyle, gezi güzergahlarındaki aktiviteleriyle dünya çapındaki tüm akvaryumlar arasında yerini almaya hazırlanıyor.

ŞEMSİYEYLE GEZDİ

Kendi alanında 'ilk'leri ve 'en'leri olan bir proje olan ve iki kattan oluşan akvaryumda, coğrafi bir rotayı takip ederek Karadeniz ile başlayan ve Pasifik'e kadar uzanan toplam 16 tema ve Yağmur ormanı bulunuyor.

Akvaryumu gezen İBB Başkanı Kadir Topbaş her durakta basın mensuplarına teknik bilgiler verdi. İstanbul boğazının temsil eden havuzda uzun süre incelemelerde bulunan Topbaş, elleriyle balıkları besledi. Amazonlardaki Yağmur ormanının temsil edildiği alanı şemsiyeyle gezen Topbaş'ın gördükleri karşısında hayli keyfilendiği kameralara yansıdı.

İŞTE TOPBAŞ'IN KORKTUĞU AN

Pasifik havuzunda dalgıçların "Hoş geldin" diyerek karşıladığı Topbaş, aynı yerde basın mensuplarına poz verirken, arkasındaki dev bir Orfoz balığı olduğunu söyleyen gazetecilere poz vermek için aniden dönünce biranda panikledi.

Gördüğü dev orfoz balıkğından ürken Topbaş kısa sürede kendini toparlayıp gazetecilere poz verdi. Bu yaşanan olay herkesi güldürdü. Topbaş'ın da poz verirken gülümsemesi dikkat çekti.

268 MİLYON TL'YE MALOLDU

Yaklaşık 268 milyon TL'ye mal olan İstanbul Akvaryum Kompleksi yap işlet devret modeliyle 4 şirketten oluşan bir konsorsiyum tarafından yapıldı. İstanbul Akvaryum'un içine kültürel, coğrafi, tarihsel ve mimari özellikleriyle buna uygun dekoratif unsurlar, interaktif oyunlar, filmler ve alan hakkında detaylı bilgilerin verildiği görsel grafikler de konuldu.

YILDA 2.5 MİLYON ZİYARETÇİ HEDEFLENİYOR

Mağaza ve kafeterya çalışanları hariç yaklaşık 500 kişilik bir kadronun hizmet vereceği İstanbul Akvaryum'u yurtiçi ve yurtdışından yıllık yaklaşık 2,5 milyon kişinin ziyaret etmesi öngörülüyor. Yaklaşık 1.200 araçlık otoparkın bulunacağı akvaryum da bir de 6 boyutlu sinema salonu bulunacak.

İŞTE O ANLAR