BIST 9.916
DOLAR 32,51
EURO 34,90
ALTIN 2.436,23
HABER /  GÜNCEL

Bu köyde seyyar morg var

Trabzon'un Vakfıkebir ilçesine bağlı Güney Köyü'nde halk, kendi imkanları ile seyyar morg aldı.

Abone ol

Bin 500 TL'ye mal olan seyyar morg, bir evin deposunda muhafaza ediliyor.

Güney köyü halkı, hayatını kaybeden köylülerin naaşlarını özellikle yaz aylarında bekletmekte yaşadıkları sorunu, seyyar morg alarak ortadan kaldırdı. İlçe merkezine yaklaşık 7 kilometre uzaklıkta olan köyde, Muhtar Ömer Öztürkoğlu ve İmam-Hatip Osman Baştan'ın öncülüğünde köylüler, aralarında topladıkları para ile alınan seyyar morg, bir evin deposunda muhafaza ediliyor.

Köyün İmam-Hatibi Osman Baştan, özellikle yaz aylarında yaşadıkları sıkıntılar sonrasında morgu almaya karar verdiklerini söyledi. İmam Baştan, yaz aylarında 1 ya da 2 gün bekletilen cenazeleri, tabutlara buz ya da ilçede bulunan Devlet Hastanesi morguna götürüyorduk. Bu bizim için sıkıntı oluyordu şimdi ise köy halkı ile köyümüze seyyar morg alarak bu sıkıntıyı ortadan kaldırdık." dedi.

Morgun elektrikli olması nedeniyle cenazeleri uzun süre saklayabildiklerini kaydeden Baştan, "Aldığımız morg yandan soğutmalı. Cenazeyi morgumuzun içerisine koymadan yaklaşık 2 saat önce çalıştırıyoruz. İçerisi soğuduktan sonra da cenazemizi morgumuzun içine koyuyoruz. Kapağının üstündeki camdan cenazeyi görmek mümkün." diye konuştu.