BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

İngiliz bakandan çok ilginç karşılaştırma

Avrupa İşlerinden Sorumlu Bakan Yardımcısı David Lidington'dan ilginç bir karşılaştırma geldi.

Abone ol

Türkiye'nin bir an önce AB'ne üye olmasını isteyen İngiltere'nin Avrupa İşlerinden Sorumlu Bakan Yardımcısı, ilginç bir de karşılaştırma yaptı.

Viyana'da Avusturya Merkez Bankası'ndaki toplantısında konuşan İngiltere'nin Avrupa İşlerinden Sorumlu Bakan Yardımcısı David Lidington, Türkiye'nin üyeliği ile AB'nin dünya çapında daha fazla söz sahibi olacağını söyledi. ntvmsnbc.com'un haberine göre, muhafazakar bakan Lidington, Türkiye'nin jeostratejik önemine, Avrupa'nın sekizinci büyük ekonomisinin olmasına ve son yıllarda yaşadığı reformlara dikkat çekti:

"Türkiye AB'ni dünya sahnesinde güçlü bir aktör yapacaktır" diyen Lidington, Türkiye'nin Ortadoğu, Balkanlar ve Kafkasya'da üstlendiği rolün altını da çizdi. İngiliz bakan Türkiye'nin uluslararası terörle mücadelede İslam dünyası ile AB arasında köprü görevi üstlendiğini vurguladı.

Ortadoğu'da yaşanan son gelişmeler de Lidington'ın gündemindeydi. Günümüzde Kuzey Afrika ve Ortadoğu'da genç nesillerin siyasi reformlar istediğinin görüldüğünü belirten Lidington, "Böyle bir zamanda Müslüman dünyasının ve özellikle Arap ve Müslüman dünyasındaki gençlerin İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad yerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a model siyasi lider olarak bakmalarını tercih ederim" diye konuştu.

Lidington, Türkiye'nin üye olması sayesinde AB'nin Arap dünyasındaki güvenirliliğinin artacağını savundu. Türkiye'nin üyelik kriterlerini yerine getirmesi gerektiğini hatırlatan İngiltere Avrupa Bakanı Lidington, en büyük engelin Kıbrıs olduğunu sözlerine ekledi.